Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Schmidt: EU-støtte er bekymrende

3. juli 2015  |  

Af Anders Per Gajhede

Femern-forligskreds overrasket over lav støtte.

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt mødtes i går torsdag med forligskredsen bag Femern Bælt-forbindelsen for at diskutere den uventede lave EU-støtte på 4,4 mia. kr., det store infrastrukturprojekt mellem Danmark og Tyskland er stillet i udsigt af Europa-Kommissionen.

 

Beløbet gælder for perioden 2016-2019 og er betragteligt lavere, faktisk kun halvt så stort, som forudsat i projektets seneste finansielle analyse.

Transport- og bygningsminister, Hans Christian Schmidt:

 

- Jeg og forligskredsen finder det bekymrende, at Europa-Kommissionen ikke har tildelt højere støtte til dette store og vigtige projekt, der vil skabe vækst og arbejdspladser og binde Europa sammen. Jeg vil gøre mit til, at vi får så meget EU-støtte som overhovedet muligt. Vi skal have styr på, hvad tidshorisonten for den tyske myndighedsgodkendelse betyder for, hvor meget af den tildelte støtte vi faktisk har mulighed for at udnytte, siger ministeren.

Hans Christian Schmidt vil omgående arrangere møder med de ansvarlige aktører både på EU-plan i Bruxelles, i Tyskland og med Femern A/S:

 

- Projektet er i en afgørende fase nu og kræver fuldt fokus. Det nytter ikke at sidde på hænderne og håbe på, at problemerne forsvinder af sig selv. Jeg vil nu både tage kontakt til transportkommissæren og delstatsregeringen i Kiel og herhjemme til Femern A/S for at få sat en række møder op, lyder det fra Hans Christian Schmidt.

IconIcon

Søgeord:

Læst i alt:

1075 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com