Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Schmidt indkalder Femern-forligskreds

Søgeord:

30. juni 2015  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

1076 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Ny minister reagerer på lav EU-støtte.

Landets nye transport- og bygningsminister, Hans Christian Schmidt, indkalder nu alle partierne i forligskredsen bag Femern Bælt-projektet. Det oplyser Transportministeriet.

 

Indkaldelsen sker på baggrund af, at transportkommissær Violeta Bulc i går mandag den 29. juni meddelte, at sænketunnel-projektet under Femern Bælt vil få tildelt støtte på knap 4,4 mia. kr. i perioden 2016 til 2019. Med andre ord betragteligt mindre end forligskredsen havde regnet med.

 

Hans Christian Schmidt:

 

- Det er en dramatisk nyhed, jeg har fået på min første dag i Transport- og Bygningsministeriet. Vi får kun omtrent halvdelen af det, vi har regnet med at få i EU-støtte til Femern Bælt-forbindelsen og kommer til at mangle over 4 mia. kr. Det er alvorligt og så store beløb, at forligskredsen skal indkaldes omgående og have en orientering. Jeg forventer, at vi vil holde et møde inden for de allernærmeste dage, hvor vi vil vurdere, hvor vi står, siger den nye minister.

Forligskredsen omkring Femern Bælt-projektet omfatter partierne Socialdemokratiet, Venstre, Liberal Alliance, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com