Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Selvkørende biler hitter

Søgeord:

13. marts 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1281 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Danskerne er positive.

En ny undersøgelse fra Vejdirektoratet om danskernes fremtidige transportvaner viser, at danskerne ser store fordele ved den selvkørende bilteknologi.

 

Det er muligheden for at komme udhvilet frem til destinationen, der ligger helt i toppen, når trafikanterne skal svare på, hvilke fordele de ser ved selvkørende biler. Men danskerne glæder sig også til, at bilen kan parkere selv og til at bruge køreturen på andre aktiviteter.

 

-En af de gevinster, som vi forventer ved de selvkørende biler er øget mobilitet i samfundet. Børn, handicappede og andre folk uden kørekort vil kunne transportere sig. Men denne undersøgelse viser, at også de, der allerede i dag kan køre bil, ser mange fordele ved at kunne lade bilen køre selv, siger Andreas Egense, afdelingsleder i Vejdirektoratet.

Der går sikkert en del år, før danskerne har mulighed for at blive transporteret af en helt selvkørende bil. Men allerede i dag regner 25 procent af danskerne med, at de selvkørende biler vil give dem lyst til eller mulighed for at køre mere i bil. Det viser Vejdirektoratets nye større undersøgelse, hvor vi har spurgt over 3.000 danskere om deres forventninger til selvkørende biler.

 

-Selvkørende køretøjer har et stort potentiale i fremtiden for delebilsordninger og en forbedret trafiksikkerhed. Den nye teknologi vil også gøre os i stand til at udnytte de eksisterende veje bedre og give danskerne frihed til at bruge transporttiden bedre på vejene. Undersøgelsen fra Vejdirektoratet underbygger vores forventning om, at det bliver attraktivt at køre i selvkørende biler, og at der derfor er behov for yderligere investeringer i landets infrastruktur, ligeså snart råderummet tillader det, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

Undersøgelsen er den første af sin slags i Danmark, hvor der er fokuseret på at kortlægge danskernes transportvaner i en verden med selvkørende biler.

 

-Da vi i Vejdirektoratet planlægger og bygger veje, der skal holde i 100 år, bliver vi nødt til at tage højde for fremtidens biler og trafik. Derfor er det vigtigt at få et fingerpeg om, hvorvidt de selvkørende biler vil ændre danskernes transportvaner, siger Andreas Egense, afdelingsleder i Vejdirektoratet.

 

Undersøgelsen er gennemført af Wilke for Vejdirektoratet og baserer sig blandt andet. på en spørgeskemaundersøgelse blandt 3.000 danskere.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com