Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Søfartens Ledere stævner Shipcraft

Søgeord:

30. april 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2258 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Søfartens Ledere har stævnet rederiet Shipcraft for at sikre de to tidligere gidsler Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez' manglende løn på over en million kroner.

Søfartens Ledere har stævnet rederiet Shipcraft for at sikre de to tidligere gidsler Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez' manglende løn på over en million kroner.Det oplyser Søfartens Ledere til Ritzau.

 

Kravet offentliggøres på etårsdagen for de to søfolks frigivelse efter 838 dage som gidsler hos somaliske pirater. Søfolkene er fortsat sygemeldte efter det lange ophold som gidsler hos somaliske pirater, og de er ikke i stand til at arbejde.

 

- Rederiet Shipcraft betalte - som andre rederier - dobbelt op på lønnen, mens søfolkene sejlede gennem de farlige piratområder. Vi mener, at de to søfolk også skal have dobbelt løn, mens de har siddet som gidsler, siger direktør i Søfartens Ledere, Fritz Ganzhorn til Ritzau.

Men rederiet ville ikke efterkomme et ønske fra Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez med den begrundelse, at de to søfolk ikke havde sejlet i al den tid, de havde siddet som gidsler.

 

Lykkes det for de to søfolks fagforening at vinde sagen, der skal køre ved Retten i Helsingør, betyder det, at de to tidligere gidsler Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez hver kan få over en ekstra halv million kroner i løn.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com