Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Søfartsstyrelsen analyserer sikkerheden i Gibraltar Stræde

Søgeord:

22. november 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Hvad betyder det for sejladssikkerheden, hvis man omlægger en skibsrute? Hvad er risikoen for kollision i et farvand?

Hvad betyder det for sejladssikkerheden, hvis man omlægger en skibsrute? Hvad er risikoen for kollision i et farvand?Det bruger Søfartsstyrelsen risikoanalyseværktøjer til at beregne, og vi har netop undervist kolleger fra hele verden i at benytte dem, oplyser styrelsen.

 

Det skete, da IALA (International Association of Marine Aids to Navigation and Lighthouse Authorities) i sidste uge i Madrid afholdt et seminar om anvendelsen af risikoanalyseværktøjer. 33 personer fra hele verden deltog, heriblandt flere eksperter fra Søfartsstyrelsen. Søfartsstyrelsen viste og underviste i, hvordan danske erfaringer med risikoanalyseværktøjer kan anvendes i det meget trafikerede Gibraltar Stræde mellem Spanien og Afrika.

 

Søfartsstyrelsen præsenterede bl.a. brugen af risikoværktøjet IWRAP (IALA Waterway Risk Assessment Program). Dette er udviklet i samarbejde mellem Søfartsstyrelsen, IALA, softwarevirksomheden Gatehouse, Danmarks Tekniske Universitet og en række udenlandske universiteter. Programmet kan bruges til at beregne de aktuelle sandsynligheder for kollisioner og grundstødninger i et givent farvandsområde og til at forudsige, hvad der sker, hvis man ændrer på ruterne, eller hvis skibstrafikken begynder at opføre sig anderledes end hidtil.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com