Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Sikkerhed kom i højsædet

7. september 2015  |  

Tunge køretøjer på skolebænk i Skærbæk.

 

Et samarbejde ud over det sædvanlige i trafiksikkerhedens navn fandt sted i Skærbæk, hvor DTL – Danske Vognmænds konsulenter var på banen.

 

Energiselskabet DONG Energy er nemlig i gang med et kæmpebyggeri ved Skærbæk. Derfor er der udsigt til at mange tunge køretøjer skal passere den lokale skole.

 

I forbindelse med, at vi bygger om på Skærbækværket, så vi kan fyre med træflis fra 2017, har vi tidligere på året inviteret en række aktører til et inspirationsmøde. Målet har været at få ideer til, hvordan vi sætter yderligere fokus på sikkerheden, siger projektleder Leif Høgh Sørensen, DONG Energy, der har stået bag nogle helt særlige undervisningsdage.

 

DONG Energy havde efter inspirationsmødet arrangeret et særligt trafiksikkerhedskursus for de mange børn på Fjordbakkeskolen i Skærbæk.

Undervisningen blev foretaget i samarbejde med DTL, der stillede konsulenter fra både region øst og region syd til rådighed i to dage for at undervise skolebørnene.

 

DTL er nemlig partner i trafiksikkerhedskampagnen Trafiksikkerhed i Øjenhøjde, som nu kører på 12. år og har haft tæt på 100.000 skolebørn til undervisning om at færdes omkring de store lastbiler. Kampagnen drives af DTL – Danske Vognmænd, 3F, Danske Fragtmænd, Volvo Trucks, OK a.m.b.a. og Børneulykkesfonden.

 

250 elever fra 0. til 6. klasse på Fjordbakkeskolen rykkede onsdag og torsdag undervisningen ud i skolegården og op i førerhuset på en stor lastbil. Kurset skulle lære børnene, hvordan de omgås store lastvogne i trafikken, og der er særlig fokus på synlighed og opmærksomhed ved højresving.

Chefkonsulent i DTL – Danske Vognmænd Frank Davidsen er glad for det utraditionelle samarbejde og håber, at det kan inspirere til andre arrangementer på steder i landet, hvor trafikbilledet i kortere eller længere tid kan blive påvirket af tilstedeværelsen af store lastbiler på grund af bygge- og anlægsarbejder.

IconIcon

Søgeord:

Læst i alt:

707 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com