Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Sikkerheden er på plads

Søgeord:

18. april 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

553 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Sådan fastlægges vægten af pakkede søcontainere.

Søfartsstyrelsen oplyste i februar måned om kommende regler for verificering af vægten for pakkede containere. Reglerne gælder for de skibe, der påbegynder en international rejse efter den 1. juli 2016.

 

Søfartsstyrelsen og en række erhvervsorganisationer har i tæt samarbejde udarbejdet 3 korte vejledninger, der beskriver, hvordan reglerne kan gennemføres.

 

-Vejledningerne er udarbejdet i et meget konstruktivt samarbejde, som har gjort det muligt at forene de forskellige interesser til lands og til søs. Jeg håber vejledningerne vil hjælpe særligt virksomhederne i land med at indføre de nye regler i deres drift.

 

Sådan udtaler chefkonsulent, Steen Nielsen, fra Søfartsstyrelsen, der samtidig understreger, at fastsættelse af vægten er vigtig i bestræbelserne på at fremme den globale sikkerhed ved søtransport af containere. Forhåbningerne er, at det vil medvirke til at forebygge ulykker som eksempelvis forliset af containerskibet MOL COMFORT.

Metoder til fastsættelse af vægt

To metoder kan anvendes, når vægten af pakkede søcontainere skal fastsættes. Enten kan den pakkede container vejes ellers kan de enkelte emner i containeren sammenlægges med containerens egenvægt. 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com