Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Sikkerheden i polarfarvande øges

Søgeord:

24. november 2014  |  

Læst i alt:

2137 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Efter flere års intense forhandlinger har IMO’s søsikkerhedskomité (MSC) i dag vedtaget et nyt regelsæt for sejlads i de polare farvande – herunder også farvandene ud for Grønland.

Dermed tager IMO et stort skridt mod at få den samlede polarkode gjort internationalt bindende. Polarkoden omfatter alle aspekter af sejlads i polarområder – lige fra konstruktion af skibe, uddannelse af besætning og navigation til bedre koordination af eftersøgning og redning. Polarkoden vil gælde for passagerskibe, ligesom den vil gælde for lastskibe med en bruttotonnage over 500.

 

Søfartsstyrelsens direktør, Andreas Nordseth, siger:

-Jeg er glad for, at vi med vedtagelsen af de sejladssikkerhedsmæssige forhold i polarkoden har taget endnu et stort skridt mod et internationalt bindende regelsæt, der kan styrke sikkerheden for skibe, som sejler i de polare farvande.

 

Før polarkoden træder endeligt i kraft, skal de miljømæssige regler for sejlads i polarområder også vedtages af IMO’s miljøkomité (MEPC) i foråret 2015. Reglerne er dog allerede godkendt af miljøkomitéen i september 2014. Forventningen er derfor, at den samlede kode vedtages og kan træde i kraft omkring årsskiftet 2016/2017.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com