Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Silkeborg: Midlertidig ringvej har gjort sin pligt

Søgeord:

24. januar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2296 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Trafikanter i Silkeborg har siden efteråret 2012 kørt på én kilometer midlertidig ringvej for at give plads til motorvejsbyggeri.

Trafikanter i Silkeborg har siden efteråret 2012 kørt på én kilometer midlertidig ringvej for at give plads til motorvejsbyggeri.Nu lægger Vejdirektoratet trafikken tilbage på den ny-restaurerede oprindelige ringvej og på den første færdige stump af motorvejsprojektet.

 

Trafikanterne kører således fremover på det oprindelige forløb af ringvejen mellem Gudenåen og Kornvænget. Dermed har den midlertidige ringvej udstået sin værnepligt, fortæller Carsten Sandgaard, projektleder i Vejdirektoratet.

 

-Den midlertidige vej har gjort sin pligt. Den har givet os plads til at bygge og samtidig givet trafikanterne en ganske fornuftig køretur uden om Silkeborg bymidte og forbi byggeriet af den nedgravede del af motorvejen, siger han.

Gravet seks meter ned

Den oprindelige Østre Ringvej, som trafikken skal ud at køre på, ligger nu korrekt placeret lige nord for motorvejen, der på dette stykke er gravet seks meter ned.

Ved Kornvænget krydser trafikanterne den kommende motorvej på en bro, der fremover bliver en af ramperne i tilslutningsanlægget ved Søholt. Dermed kommer trafikken altså ud at køre på en lille del af det færdige motorvejsprojekt.

 

- Vi har fremskyndet byggeriet af denne ene rampe. Ikke fordi vi skulle bruge den som rampe, før motorvejen er færdig i 2016. Men fordi vi skulle bruge den som bro over byggepladsen til ringvejstrafikken. Det er alternativt, men ret smart, da det giver rigtig god mening for både byggeriet og trafikken, tilføjer Carsten Sandgaard.

 

Det kan måske synes besværligt at lave en hel vej, der efter godt et års brug fjernes igen, medgiver Carsten Sandgaard.

Men både vej og rampebro blev bygget for at få det komplicerede byggeri, og forholdene for trafikken, til at gå op i en højere enhed. Det var vigtigt for Vejdirektoratet, at trafikken blev forstyrret mindst muligt.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com