Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Silkeborg-motorvejen taget i brug.

Søgeord:

12. september 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

619 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Længe ventet strækning åbnet.

Efter fire dages festligholdelse i hele Silkeborg kulminerede Danmarks Største Vejfest fredag, da snoren - omkring kl 16.30 - blev klippet til den nye motorvej.   Indvielsen foregik på motorvejen i Silkeborg midt imellem to store broer, og flere tusinde borgere overværede selve indvielsen.

 

Det er svært at opgøre, hvor mange der deltog i den geografisk spredte begivenhed, men et forsigt bud er omkring 10.000.

 

Inden snoreklippet var der taler ved Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt, borgmester i Silkeborg Kommune, Steen Vindum og Vejdirektør Jens Holmboe.

Langt tilløb

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt fokuserede i sin tale blandt andet på, at beslutningen om motorvejens placering havde et meget langt tilløb og var meget omdiskuteret:

 

-Da vi tilbage i 2009 vedtog anlægsloven, var der ikke meget, der tydede på, at vi i dag skulle samles så mange under så festlige rammer for at fejre dette unikke motorvejsprojekt. Det var vigtigt for os politikere, for Vejdirektoratet og for Silkeborg Kommune, at I fik en vej, som I kunne blive glade for. Derfor blev vejen projekteret, planlagt og bygget med et meget stort fokus på, at den skulle passe så godt som overhovedet muligt ind i både de naturskønne områder, som I har så mange af her i Søhøjlandet, men også passe ind i det by-område, som motorvejen skulle gå igennem. Jeg kan bare sige, at jeg synes, det samlede resultat er blevet utroligt flot. Og det er blevet et byggeri, som I kan være stolte af her i byen.

Giver vækst

Borgmester Steen Vindum fra Silkeborg Kommune talte om den betydning, som Silkeborgmotorvejen får for byen og for regionen fremadrettet:

 

-Silkeborgmotorvejen får stor betydning for Silkeborg Kommunes muligheder for vækst og udvikling. Vi er allerede flere end 90.000 indbyggere og er godt på vej mod de 100.000. Verden bliver mindre, når både borgere, virksomheder og turister endnu hurtigere og nemt kan komme til og fra Silkeborg. De nye boligområder og de nye erhvervsområder tæt på Silkeborgmotorvejen gør det endnu mere attraktivt at bo og drive virksomhed i Silkeborg, sagde borgmester Steen Vindum, Silkeborg Kommune.

Inden åbningsceremonien havde H.K.H. Kronprinsen besøgt Vejdirektoratets informationscenter om Silkeborgmotorvejen, og han lagde også vejen forbi Vejdirektoratets festplads på sin tur ned til åbningsstedet på motorvejen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com