Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Skagen Havn får fast containerservice

Søgeord:

20. august 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

3980 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Containerrute etableret på Skagen havn med hele verden som slutdestination.

 

I weekenden anløb det første containerskib Skagen havn på en ny, fast containerrute fra rederiet MSC (Mediterranean Shipping Company), der har et verdensomspændende rutenetværk.

 

Det er Skagen Stevedore A/S, som driver den nye containerterminal, der tilbyder en effektiv global transport til regionens virksomheder.

 

Det skriver Skagen Havn i en pressemeddelelse.

 

Den nye containerforbindelse betyder, at virksomheder i Nordjylland fremover får en helt ny fragtforbindelse til resten af verden. MSC’s feederskibe vil anløbe Skagen Havn en gang om ugen.

 

Det er som nævnt Skagen Stevedore A/S - et datterselskab til FF Skagen koncernen – der har etableret og driver containerterminalen. De har investeret i en mobil containerkran, der har en løftekapacitet på op til 125 tons og en svingradius på 51 meter.

- For FF Skagen betyder containerterminalen, at vi kan styrke planlægningen af vores produktion og afskibning af vores egne produkter, som betyder en bedre service over for vores kunder i hele verden. Samtidig ser vi i Skagen Stevedore et forretningspotentiale i terminalen, som tilbyder en global transportløsning for virksomheder i den nordlige del af Danmark, siger Sales Manager ved FF Skagen Thomas Fisker Hansen.

 

Import og eksport

Den ugentlige containerrute kan både importere og eksportere gods. Containerskibet har ruteforbindelser mellem Skagen havn og resten af verden, hvor MSC har et vidt forgrenet containernetværk. Hidtil har nordjyske virksomheder skulle sende deres gods til Århus for at få det afskibet med MSC’s containerskibe. Den nye rute vil skabe mulighed for mere effektiv transport af gods til og fra de nordjyske virksomheder.

Den nye containerrute er blevet en realitet i tæt samarbejde med Skagen Havn, der har været involveret i tiltrækningsstrategien af et rederi til ruten.

 

- Som infrastrukturleverandør er det essentielt, at vi hele tiden optimerer vores service i tæt samspil med aktører på havnen og er med til at skabe de optimale vilkår for regionens virksomheder. Det er aktiviteten med Skagen Stevedore et godt eksempel på. Containerruten er samtidig en vigtig, økonomisk hjørnesten for den nye havneudvidelse etape 3, så vi er meget glade for at kunne byde MSC velkommen, siger Willy B. Hansen, adm. direktør Skagen Havn.

 

Den nye containerrute er opstartet på det eksisterende havneareal og vil blive flyttet til det nye areal, når etape 3 er realiseret. Etape 3 indebærer blandt andet en udvidelse af havnearealet på ca. 190.000 m2 og 930 m nyt kajareal. Det nye areal forventes at stå klar til udnyttelse i løbet af 2020.  

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk