Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Skagen Havn lander stor kontrakt

Søgeord:

27. marts 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

269 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Fiskemels- og fiskeolieproducent rykker ind på havneudvidelse.

Skagen Havn har indgået lejekontrakt med én af havnens største aktører Fiskemels- og fiskeolieproducenten FF Skagen A/S, som indtager 60.000 m2 af det kommende etape 3-areal.

 

Etape 3 af havneudvidelsen indeholder en landudvidelse på cirka 190.000 m2 og 930 meter ny kaj. Med en kontrakt på 60.000 m2 er FF Skagen A/S arealmæssigt den største nøgleaktør på etape 3.

 

- Det er yderst glædeligt, at det på kort tid er lykkedes at få endnu én af hjørnestenene i den fremadrettede fysiske etablering af Skagen havneudvidelse etape 3 til at falde på plads. Vi glæder os over at kunne være med til at skabe en ny infrastruktur omkring industrifiskeriet, der kan give vækstpotentiale og nye muligheder for FF Skagen, siger Willy B. Hansen, adm. direktør for Skagen Havn.

Eksport til 60 lande

FF Skagen A/S, der med en årlig omsætning på over DKK 2 mia. kr. er blandt verdens største producenter af fiskemel og fiskeolie med eksport til mere end 60 lande, har fabrik direkte ved kajkanten på Skagen Havn. Når etape 3-arealet står klar til brug forventes FF Skagen A/S relativt hurtigt at udnytte kajkapaciteten til at øge godsmængderne fra kaj på både fiskeolie og fiskemel.

 

Jens Borup, bestyrelsesformand for FF Skagen A/S er meget positiv over, at det er lykkedes havnen og kommunen at komme i mål med udvidelsen.

 

- Med indgåelse af denne aftale med Skagen Havn fremtidssikrer vi udviklingen af FF Skagen på Skagen Havn, hvor vi ser frem til at udvide vores virksomhed på mel og olie området. Med nye faciliteter på havnen skaber vi muligheder for yderligere vækst, siger Jens Borup.

Det har en solid afledet effekt på flere af værdikæderne på Skagen Havn, at én af havnens største kunde arbejder så fokuseret på vækst og udvikling. FF Skagen A/S er dermed med til at understøtte udviklingen af Skagen Havn som Europas største center for pelagisk fiskeri. Ligesom eksisterende og kommende aktiviteter styrker havnens position som Danmarks største fiskerihavn, siger Willy B. Hansen.

 

Anden kontrakt

Det er anden gang på kun en uge, at Skagen Havn melder om kontraktunderskrivelse med stor aktør på det kommende etape 3-areal. I sidste uge meldte Skagen Havn således om kontraktunderskrivelse med Pelagia, der indbefatter et areal på ca. 38.000 m2.

 

Skagen Havn har siden 2006 undergået en væsentlig ekspansion med store landudvidelser for at imødekomme den stigende efterspøgelse fra kunder og for at have kapaciteten til at skabe nye forretningsområder. Det primære formål med den aktuelle etape 3 er at skabe større og bedre rammer for aktører i relation til fiskeriet. Med seneste underskrevet lejekontrakt er Skagen Havn nu endnu et skridt videre i forhold til den fysiske etablering af det nye areal, som forventes at stå klar til udnyttelse i løbet af 2020.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk