Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Skandalelufthavn i ny bommert

Søgeord:

17. februar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2254 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Berlins nye storlufthavn er af mange blevet betegnet som den største byggeskandale i nyere tysk historie, og nu tilføjes endnu et pinligt kapitel til miseren om Berlin-Brandenburg-lufthavnen.

Berlins nye storlufthavn er af mange blevet betegnet som den største byggeskandale i nyere tysk historie, og nu tilføjes endnu et pinligt kapitel til miseren om Berlin-Brandenburg-lufthavnen.Det viser sig nemlig, at den 32 mia. kr. dyre lufthavn er blevet bygget for lille, skriver Berliner Zeitung.

 

Dermed kan byen mod planen tvinges til at holde den gamle Schönefeld-lufthavn åben for lavpristrafikken, selv om den nye milliardlufthavn bygges lige ved siden af.

 

Nye opgørelser for flytransporten i 2013 viser, at de to lufthavne Tegel og Schönefeld, som Berlin-Brandenburg skulle have erstattet allerede i 2011, havde 26,3 mio. rejsende i det forgangne år.

Bygget til 27 mio. rejsende

Den nye internationale lufthavn, som tidligst vil blive åbnet i 2015 og måske først i 2016, er kun bygget til at betjene 27 mio. rejsende på årsbasis. Med en markant årlig vækst i flypassagerer, der rejser til, fra og via Berlin, går der ikke længe, før Berlin-Brandenburg er for lille.

Ifølge tyske medier har topchefen for den kommende storlufthavn, Hartmut Mehdorn, allerede tidligere lagt idéen om Schönefeld på bordet for lufthavnens tilsynsorgan.

 

Berliner Zeitung skriver, at Mehdorn på kort sigt forventer, at lufthavnen har brug for en kapacitet til 30 mio. årlige rejsende og på lidt længere sigt 35 mio.

Schönefeld nødvendig

Ifølge det tyske netmedie The Local vil det øge kapaciteten med 7,5 mio. om året, hvis Schönefeld holdes åbent.

 

Dette kan vise sig nødvendigt, da det regnes for at være økonomisk uforsvarligt og helt uden for diskussion, at skandalebyggeriet skal udvides med yderligere terminaler.

 

Den nye internationale lufthavn skulle efter planen være åbnet for flypassagerer i efteråret 2011, men skandale på skandale har siden udskudt åbningen.

20.000 fejl

Mere end 20.000 fejl og mangler er blevet fundet i byggeriet nær hovedstaden Berlin, og fire gange er indvielsen af lufthavnen blevet udsat.

 

I sidste måned erkendte borgmester Klaus Wowereit nemlig over for det tyske nyhedsbureau DPA, at en indvielse ikke længere kan nås i 2014.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com