Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Skanderborgrederi sikrer fast grund under Horns Rev 3

Søgeord:

16. juli 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

231 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Peter Madsen Rederi har færdiggjort udskibningsleje til ny havvindmøllepark.

 

Peter Madsen Rederi A/S, der hører hjemme i Skanderborg, har færdiggjort anlægget af det ”sten-leje” på Esbjerg Havn, der gør det muligt at udskibe vindmøllekomponenter til den nye Horns Rev 3 havvindmøllepark, som Vattenfall opfører i Nordsøen.

 

Sten-lejet (stone bed) skaber et stabilt fundament for de jack-up-fartøjer, der anvendes til transport og installation af de store og tunge komponenter til havvindmøllerne.

 

Ifølge Peter Madsen Rederi, er arbejdet udført under en meget stram tidsplan. Der opgravet 30.000 kubikmeter søbund, indkøbt, transporteret og installeret omkring 20.000 kubikmeter sten, samt foretaget omfattende opmålingsarbejder før og under anlægget af stenlejet.

 

- Med de omfattende erfaringer fra tidligere lignende projekter, har vi formået at gennemføre projektet på mindre end en måned, hvilket er tidligere end planlagt, siger Michael Normann, der er CEO i Peter Madsen Rederi.

Skanderborg-rederiet har tidligere anlagt tilsvarende stenlejer, der gør det muligt for jack-up-fartøjerne at anvende jack-up-tårnene til at stabilere fartøjet inder lastningen, uden risiko for at søbunden bliver gennemboret af et eller flere jack-up-ben. Det kan potentielt føre til, at jack-up fartøjet får slagside og i værste fald kæntrer.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk