Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

SKAT føjer transportbranchen i arbejdsudleje-spørgsmål

Søgeord:

9. oktober 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2292 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Dansk Erhverv kalder SKAT’s reviderede styresignal om danske virksomheders opkrævning af arbejdsudleje, for et fornuftigt resultat for speditions- og transportbranchen.

Dansk Erhverv kalder SKAT’s reviderede styresignal om danske virksomheders opkrævning af arbejdsudleje, for et fornuftigt resultat for speditions- og transportbranchen.Efter måneders usikkerhed har SKAT nu offentliggjort en ny tolkning af reglerne for arbejdsudleje. Det løser problemerne for spedition og transport, men ikke for en række andre brancher.

 

Det skriver Dansk Erhverv i en kommentar til et revideret styresignal fra SKAT, der i dag – efter flere måneders usikkerhed i den danske transportbranche - har offentliggjort en ny tolkning af reglerne for skat af arbejdsudleje. Tolkningen fjerner de fleste af de store betænkeligheder transporterhvervet har haft over for reglerne.

 

Derfor er erhvervsorganisationen Dansk Erhverv positiv over for den del af tolkningen. Dansk Erhverv repræsenterer mange speditører, logistik- og transportvirksomheder.

- Dette er meget glædeligt for virksomhederne på logistik- og transportområdet. Mange har på grund af usikkerheden i dette forløb stået med stadig mere konkrete planer om at flytte til udlandet. Det bliver heldigvis ikke nødvendigt nu – i hvert fald ikke på grund af arbejdsudlejebeskatningen,”siger chefkonsulent Jesper Højte Stenbæk, Dansk Erhverv.

Problemer i andre brancher

Dansk Erhverv minder om, at for en række andre områder – så som anvendelse af udenlandske it-konsulenter – er tolkningen af reglerne fortsat uafklarede.

 

- Vi kvitterer for den gode og åbne dialog, der har været med SKAT. Dansk Erhverv mener imidlertid, at SKAT også bør finde en løsning for de andre brancher, såsom rådgiver-, konsulent- og it-branchen, hvor der findes et lignende behov for at få afklaret fortolkningen af reglerne. Dansk Erhverv vil naturligvis meget gerne indgå i en konstruktiv dialog også vedrørende disse områder, siger Jesper Højte Stenbæk.

Hvad er arbejdsudleje?

Arbejdsudlejeskat er en skat, der skal opkræves af udenlandske arbejdstagere, der de facto arbejder for en dansk arbejdsgiver med dennes opgaver, selv om de er ansat hos en udenlandsk virksomhed.

 

Reglerne handler derfor om tilfælde, hvor de danske regler søges omgået. Reglerne om arbejdsudleje blev strammet ved skattereformen i 2012. Det har efterfølgende givet anledning til tvivl blandt andet i transporterhvervet.

 

Risikoen var, at hvis en given transport i Danmark blev organiseret af en dansk speditionsvirksomhed med brug af en udenlandsk transportør kunne den være omfattet af reglerne. Dette er ikke tilfældet, hvis den danske transport blev organiseret fra en udenlandsk speditionsvirksomhed.

 

Ud over selve skatten ville kravene til administration være meget omfattende. Reglen ville derfor medføre en kraftig tilskyndelse for danske speditionsvirksomheder til at flytte til udlandet og organisere deres transporter derfra. Den tvivl er nu fjernet og virksomhederne kan agere som hidtil.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com