Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

SKAT snart fortid

Søgeord:

14. juni 2017  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

1697 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Toldstyrelsen placeres som ventet i Aarhus.

1. juli 2018 nedlægges SKAT, der fremover skal erstattes af syv styrelser direkte under Skatteministeriet. Det annoncerede skatteminister Karsten Lauritzen (V) i går tirsdag på et pressemøde, hvor han løfte lidt på sløret for, hvordan skandaleramte SKAT skal organiseres i fremtiden.

 

Reorganiseringen betyder, at SKAT opsplittes i syv styrelser. Fem fagstyrelser og to tværgående styrelser. Styrelserne vil få egen ledelse og direktør, der får ansvar for det område i skatteforvaltningen, den pågældende styrelse administrerer.

 

De fem fagstyrelser vil have fokus på hver deres kerneopgave på indtægtssiden af den offentlige sektor:

 

- Gældsstyrelsen – Inddrivelse af gæld til det offentlige.
- Vurderingsstyrelsen – Offentlig vurdering af ejendomme og grunde.
- Skattestyrelsen–Afregning og kontrol af skatter og afgifter på person,erhvervs-og selskabsområderne.
- Toldstyrelsen – Afregning og kontrol på toldområdet.
 -Motorstyrelsen–Registrering,afgiftsberegning og kontrol af motorkøretøjer i Danmark.

Samtidig vil to styrelser fremover varetage en række andre tværgående opgaver i skatteforvaltningen. For det første samles en række opgaver som HR, regnskab og indkøb, der alle går på tværs af forvaltningen, i en ny styrelse. For det andet samles drift og vedligeholdelse af it samt behandling af data i en styrelse, der desuden får til opdrag at udvikle og forenkle udvalgte dele af skatteforvaltningen – særligt når det handler om it-systemer og processer:

Toldstyrelsen

Toldstyrelsen får som ventet hovedsæde i Aarhus. De eksisterende toldcentre ved grænserne og i lufthavne bevares og Toldstyrelsen vil dertil få centre yderligere to – indtil videre unavngivne byer – i Danmark.

 

Toldstyrelsen. Styrelsen forventes bemandet med ca. 600-650 medarbejdere. Toldstyrelsens kerneopgave bliver at sikre en effektiv og korrekt afregning af told. Derudover bliver Toldstyrelsen ansvarlig for kontrol med indførelse af farlige, sundhedsskadelige eller ulovlige varer i Danmark.

 

»Det er en væsentlig politisk prioritet for regeringen at sikre en stærk toldkontrol ved grænsen. Det skal blandt andet ses i lyset af, at toldområdet i disse år er præget af en række omfattende og grænseoverskridende udfordringer, f.eks. i form af illegal indvandring, social snyd og terrorbekæmpelse,« hedder det i informationsmaterialet fra Skatteministeriet.

Toldkodeks

Om EU’s nye toldkodeks, hvor SKAT for længst har erkendt, at Danmark halter alvorligt bagefter EU’s køreplan for implementeringen af den fælleseuropæiske digitale toldbehandling, så skriver Skatteministeriet.

 

»Samtidig skal der over de kommende år implementeres et nyt EU-toldkodeks, ligesom toldadministrationen skal harmoniseres og ensrettes på̊ tværs af EU’s medlemslande. Det forudsætter gennemgribende ændringer af nuværende regler, processer, data og it-systemer på̊ området, som samtidig skal integreres med fælles EU- systemer og lovkrav.

 

Styrelsen skal samtidig arbejde på at yde en mere digital og kundevendt toldbetjening af borgere og virksom- heder, så de danske virksomheders globale handel understøttes bedst muligt.«

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com