Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

SKAT udleverer oplysninger

Søgeord:

16. august 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1191 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Nu kommer bøderne til Danmark

SKAT er begyndt at udlevere oplysninger om ejere af trækkere og trailere til udenlandske myndigheder, der derfor er begyndt at sende bøder til danske vognmænd.

Et skarp rødt lys i forruden efterfulgt af lidt banden er dagligdagen på de europæiske veje, hvor fartkontroller er en naturlig del af vejbilledet. Nu kan det dog være, at selve banderiet bliver større, da SKAT også er begyndt at give oplysninger om ejerne af køretøjerne til udenlandske myndigheder. Det betyder, at bøderne faktisk kommer frem – selv om billedet er taget uden for Danmarks grænser.

- Som udgangspunkt er vi godt tilfredse, da alle har et ansvar for at afvikle trafikken lovligt og sikkert, men vi er bekymrede for retssikkerheden, forklarer chefkonsulent hos ITD, Anders Jessen.

Uholdbare billeder bagfra

Brancheorganisationen for den danske vejgodstransport, ITD, har ingen problemer med, at bøder fra udlandet kommer frem til Danmark, men nogle billeder er taget bagfra og viser dermed kun traileren:

- Det kan være meget svært for en trailerejer at vide, hvem der præcist har haft en hænger på slæb på et givent tidspunkt, da mange forskellige fragtfirmaer potentielt kører med dem, forklarer Anders Jessen og fortsætter:

- Og vi ved, at Italien netop har sendt en masse bøder til en trailerejer, men det er jo ikke ham, der har kørt ulovligt, det er jo rettelig en vognmand et sted, vurderer Anders Jessen.

Derfor opfordrer ITD myndigheder, der tager billeder bagfra, til at få ekspederet de sager så hurtigt som muligt, så bøderne kan frafaldes, hvis synderen ikke kan findes. Alternativt skal bøden frem snarest, så trailerejeren har en reel chance for at finde ud af, hvem der har kørt med traileren på det givne tidspunkt.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com