Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Skatteprovenu på 1,4 milliarder

Søgeord:

25. august 2017  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

487 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Aarhus Havn skaber arbejdspladser, værditilvækst og skatteindtægter.

 

En ny analyse viser, at Aarhus havn har en markant betydning for den regionale økonomi og beskæftigelse, ligesom havnen bidrager med mere end 6 mia. kroner til den samlede danske værditilvækst.

 

Analysen er gennemført af Syddansk Universitet i samarbejde med Center for Regional- og Turismeforskning, og den er bestilt af brancheorganisationen Danske Havne.

 

Udover at bidrage til den danske værditilvækst, viser analysen, at havnens aktiviteter direkte og indirekte skaber knap 10.000 arbejdspladser, hvoraf de 8000 arbejdspladser ligger i Aarhus Kommune. Desuden skaber havneaktiviteterne et skatteprovenu på ikke mindre end 1,4 mia. kroner, hvoraf de 372 mio. kroner er skatteindtægter til Aarhus Kommune.

 

Vigtig infrastruktur

Borgmester Jacob Bundsgaard, der også er formand for Aarhus Havns bestyrelse, er tilfreds med, at det nu kan tydeliggøres, hvilken betydning Aarhus Havn har for både den lokale, regionale og nationale økonomi.

 

- Jeg synes, at tallene tydeliggør, at Aarhus Havn og alle virksomhederne på havnen spiller en væsentlig rolle for både beskæftigelsen, værditilvæksten og skatteprovenuet. Transporterhvervet, som vi er en del af, er en uundværlig del af en globaliseret verden. Derfor er det også så afgørende, at både politikere, erhvervsliv og borgere forstår vigtigheden af en velfungerende infrastruktur, siger Jacob Bundsgaard.

 

Havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen istemmer, og han er overbevist om, at en tilsvarende analyse om 10 år vil give et billede af en havn, der har endnu større betydning, end man ser nu.

- Søtransport er både datidens og fremtidens transportform. Vejnettet i store dele af Europa er allerede plaget af trængsel, og miljømæssigt er der heller ingen tvivl om, at søtransporten fortsat vil være en attraktiv transportform. Desuden er jeg sikker på, at Aarhus Havn vil klare sig godt i forhold til den strukturudvikling, der uundgåeligt vil finde sted blandt havnene i Danmark i løbet af de næste 10 år, fastslår Jakob Flyvbjerg Christensen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com