Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Skibskreditejere afviser bud

Søgeord:

25. september 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

4400 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Kold skulder til rig bejler.

Knap 4 mia. kr. er tilsyneladende ikke nok til at købe Danmarks Skibskredit.

 

Den velhavende erhvervsmand Christian Dyvig var ellers – via sit selskab C.P. Dyvig – interesseret i at lægge omkring 4 mia. kr. for banken, der lever af at finansiere handel med skibe.

 

Men det bud er nu blevet afvist af bankens ejere, der bl.a. tæller A.P. Møller-Mærsk, Nordea, Danske Bank og Nationalbanken, fordi det ikke vurderes at være højt nok, erfarer Børsen fra flere kilder med kendskab til processen.

 

Christian Dyvig ønsker ikke at kommentere avisens oplysninger.

 

Nationalbanken skulle angiveligt have været klar til at slå til, mens nogle af de andre ejere har været mest interesserede i at afsøge et bredere marked i håbet om at finde en køber, der er villig til at betale en højere pris end Dyvig.

Danmarks Skibskredit blev stiftet i 1961 af danske banker, forsikringsselskaber, rederier, værfter og Danmarks Nationalbank med det formål at skabe en permanent kilde til finansiering og udvikling af de danske maritime erhverv. Dette hovedformål eksisterer fortsat i dag.

 

Selskabet har en god økonomi. Overskuddet landede således sidste år på mere end 1,5 mia. kr. og egenkapitalen steg til 11,1 mia. kr., men den er bundet i Den Danske Maritime Fond, der også ejer en del af aktierne i skibskreditten.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com