Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Skraldebiler på biogas

Søgeord:

15. juni 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

741 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Reducerer støj og hjælper klimaet.

Scania-renovationslastbilerne i København kører nu på rent biogas. Trafikstøjen er reduceret, og klimaregnskabet forbedret.

 

Tankstationen på Prags Boulevard i København S har udskiftet naturgas med certificeret biogas. De renovationsbiler, der tanker der i dag, anvender nu rent biobrændstof, som eliminerer CO2-udledningen helt.

 

Scania leverede de første gasskraldebiler til renovationskørsel i København ved årsskiftet 2013/2014. Kørslen startede med anvendelse af naturgas, som er et fossilt brændstof der, om end i mindre grad end diesel, stadig bidrager negativt til klimaforandringerne. 

 

Ifølge Energistyrelsen er biogas det mest klimarigtige brændsel i den tunge transport, fordi biogasproduktion både erstatter fossile brændsler i transportsektoren og reducerer udslip fra gyllen på landbrugsmarkerne, der ellers ville udlede både metan- og lattergas. Derfor er biogassens CO2-fortrængning højere end 100 procent og den fordel har blandt andet været en central årsag til, at Københavns Kommune har valgt at lade hovedparten af hovedstadens skraldebiler overgå til biogas.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com