Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Sløjt halvår for Panalpina

Søgeord:

26. juli 2016  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

743 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Krisen i olie- og gasindustrien rammer schweizisk logistikselskab.

 

Panalpinas ledelse har afsat 26 millioner schweizerfranc (CHF) til omstruktureringer i andet kvartal i år. Det meddeler selskabet i forbindelse med offentliggørelsen af halvårsregnskabet, der bærer præg af krisen i den globale olie- og gas-industri, der har påvirket Panalpinas omsætning negativt.

 

- I løbet af andet kvartal blev det indlysende, at olie- og gasindustrien ikke kommer på fode igen inden for en overskuelig fremtid. Vi har derfor besluttet at tilpasse den nuværende vores kapacitet og ikke at vente på en bedring af markedet. Vi har valgt at absorberede alle restruktureringsomkostninger i andet kvartal i år, siger Peter Ulber, administrerende direktør for Panalpina.

 

- Vi kan til gengæld glæde os over, at resten af virksomheden trods faldende markeder i luft- og søfragten fortsat udviser betydelig robusthed. Den underliggende lønsomhed forblev stabil i den første halvår.

Det skriver dvz.de.

 

Korrigeret for disse engangsposter opnåede Panalpina i de første seks måneder af året en EBIT-indtjening på stabile på CHF 60.800.000 og nettoindtægt steg en smule til CHF 47.900.000.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com