Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Slut med Øv-omveje?

Søgeord:

2. februar 2016  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

889 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Nærmeste toldsted bliver mere fleksibelt.

 

Told Speditører, vognmænd og eksportvirksomheder kan nu se frem til, at det bliver lettere at eksportere varer ud af EU efter, SKAT har ændret fortolkning af, hvad der er nærmeste toldsted. Det vil fremover være nærmeste toldsted på ruten.

 

Det oplyser Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

 

Dermed fjernes den knast for erhvervslivet på toldområdet – i særdeleshed speditørerne – endeligt af SKAT, efter Kommissionen har givet grønt lys for en ændret fortolkning af reglerne om nærmeste toldsted.

 

- Det har absolut topprioritet for regeringen at gøre det billigere og lettere at drive virksomhed i Danmark. Det her er en lille knast, som har irriteret mange. Og vi skal gribe enhver mulighed til at gøre det lettere for vores virksomheder. Derfor er jeg glad for den ændrede fortolkning, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Brancheorganisationen Danske Speditører har længe presset på for en mere fleksibel fortolkning af fortoldningsreglerne, fordi reglerne om fortoldning ved nærmeste toldsted hyppigt har medført betydelige omveje for danske eksportvarer.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com