Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Slut med tomme lastbiler?

Søgeord:

15. december 2016  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

1203 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Nyt transportprojekt fra AAU.

Innovationsfonden har investeret 10 mio. kr. i et nyt forskningsprojekt, der skal gøre det muligt for godsbranchen at minimere kørsel med tomme og halvtomme biler og dele kapacitet.

 

Det skriver Aalborg Universitet.

 

Ifølge universitetet viser GPS-registreringer, hvor lastbiler befinder sig, og i projektet skal de tilsluttede transportvirksomheder komme med opdaterede oplysninger om overskydende eller manglende kapacitet til en fælles pulje. Desuden stiller de deres store flåder af lastvogne til rådighed for test af systemet i deres daglige produktion.

 

Transportforskningsgruppen på Institut for Byggeri og Anlæg, Center for Logistik på M-TECH, IKE-gruppen på Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet samt Center for Transportstudier på Imperial College London i England skal håndtere de mange data og udvikle de nye algoritmer og forretningsmodeller, der danner baggrund for systemet.Advokatfirmaet  Bech-Bruun skal tackle de juridiske udfordringer i projektet, mens Dansk Erhverv er med for at fremme samarbejdet og dele viden fra projektet med andre relevante aktører.

- Resultatet bliver et beslutningsstøttesystem, så de konkurrerende transportvirksomheder, der ønsker at være en del af slutproduktet, kan optimere driften. Virksomhederne vil spare på det, men det giver også værdi til samfundet, fordi mindre lastvognskørsel reducerer trængslen og udledningen af drivhusgasser, siger lektor og projektleder Kristian Hegner Reinau fra Institut for Byggeri og Anlæg på Aalborg Universitet.

 

Læs mere om projektet i den kommende udgave af Danmarks Transport-Tidende.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com