Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Snyderne er årsag til højere bøder

Søgeord:

20. november 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

FDL mener, at ITD og DI Transport skyder på de forkerte i striden om regeringens planer om langt højere bødestraffe for overtrædelser af bus- og godskørselslovene.

FDL mener, at ITD og DI Transport skyder på de forkerte i striden om regeringens planer om langt højere bødestraffe for overtrædelser af bus- og godskørselslovene.Vognmandsforeningen FDL mener, at ITD og DI Transport, sammen med Danske Speditører, glemmer at de planlagte forhøjelser af bøderne for overtrædelse af Buskørselsloven og Godskørselsloven – ifølge FDL – først og fremmest skyldes ”snyderne”

 

- Må vi minde om, at det i hvert fald ikke er organisationer som FDL, DTL og 3F, der står bag den systematiske, ulovlige cabotage-kørsel, siger kontorleder hos Frie Danske Lastbilvognmænd, Jens Groot, til FDL-Nyt.

 

- Bødetaksterne er allerede hævet, men det har åbenbart ikke haft en særligt afskrækkende effekt hos dem, der sætter ulovlighederne i system. Hvilket nok især skyldes, at risikoen for at blive opdaget er for lille. Måske fordi politiet i for høj grad går efter måltal end efter mere effektive kontroller, udtaler Jens Groot, der slutter:

- Der er flere elementer i det her. Men det er vel på sin plads, at dem, der begår ulovligheder, risikerer at blive taget og måske få højere bøder. Det er rigtigt, at højere bødestraffe også vil ramme de danske chauffører og vognmænd, som begår ulovligheder, men vi kan jo ikke forskelsbehandle, så en udenlandsk chauffør straffes, mens en dansk chauffør går fri for den samme forseelse. Jeg tvivler ærligt talt på, at EU vil være tilfreds med en lov, der forskelsbehandler på nationalitet. På det seneste møde med Trafikstyrelsen var alle, med undtagelse af ITD og DI, enige om, at når en udlænding glemmer at få påført noget på et fragtbrev, eller slet intet fragtbrev har med, skal det koste 5.000 kr. i bøde. Hvis loven skal være lige for alle, kan vi vel ikke lade en dansk chauffør eller vognmand slippe billigere. FDL havde gerne set, at det ikke var nødvendigt at hæve bøderne, fastslår Jens Groot og påpeger, at det kun er dem, der ikke overholder lovgivningen, der bliver straffet.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com