Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Socialt EU-kodeks støttes

Søgeord:

17. september 2015  |  

Af Claus Warncke

Læst i alt:

746 gange

Læses i øjeblikket af:

1

ITD bifalder forslag fra EU-Parlamentet.

Med et bredt flertal bag sig opfordrer EU-Parlamentet til at skabe et socialt kodeks for den europæiske transportbranche. ITD bifalder tanken om et socialt kodeks, men fastholder, at det handler om at sikre konkrete og målrettede tiltag gældende for hele Europa, der er med til at forbedre de europæiske transportarbejderes dagligdag.
 
Understøtte hverdag

ITD, Brancheorganisationen for den danske vejgodstransport, bakker op om et socialt kodeks i Europa, men opfordrer til, at man i fællesskab holder sig til håndgribelige værktøjer, der kan understøtte de sociale og arbejdsmæssige vilkår i branchen. Dermed ligger ITD på linje med EU-Kommissionen og IRU, den internationale brancheorganisation for vejgodstransport, i spørgsmålet.
 
- Det er vigtigt, at vi sikrer fælleseuropæiske regler og ordentlige forhold på det europæiske transportmarked. Det er de færreste, der kan være uenige i dette. Men det er samtidig vigtigt, at de beslutninger der tages på området skal understøtte transportarbejdernes og chaufførernes hverdag og arbejdsforhold i Europa, siger Lars Nielsen, chefkonsulent i ITD og medlem af IRU’s gruppe for sociale anliggender (CAS).
 
DocStop

Et af de værktøjer, som man kunne vælge at inddrage i det sociale kodeks, er eksempelvis systemet DocStop. Det er med til at sikre, at chauffører, der har brug for lægehjælp, hurtigt bliver dirigeret til nærmeste læge. ITD, der har været med til at lancere dette system i Danmark, mener, at det er tiltag som dette, eller regler om bedre rastepladser og tilstedeværelse af ordenlige sanitære forhold, der skal indgå i et socialt kodeks.
 
Forbedre jobvilkår

- Det handler om at få fastlagt, hvilke håndgribelige tiltag, der kan højne vilkårene for de europæiske chauffører. Det skal ETF (de europæiske fagforeninger) og den internationale vognmandsorganisation IRU nu finde ud af, og vi vil sammen med vores internationale brancheorganisation bidrage til, at de løsninger, man finder frem til, også er med til at understøtte udviklingen og væksten i erhvervet, siger Lars Nielsen.
 
Det forventes, at der bliver taget endelig stilling til de områder, der skal fokuseres på i løbet af efteråret 2015 og vinteren 2016.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com