Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Sø-certifikater skal fornyes

Søgeord:

14. december 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

558 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Det gælder bunkers-, CLC-, Athen- og vragfjernelsescertifikater.

For de fleste er det tid at forny bunkers-, CLC-, Athen- og vragfjernelsescertifikater hos Søfartsstyrelsen. Forsikringscertifikater skal fornys, når den bagvedliggende forsikring udløber.

 

Skibe, der er omfattet af certifikatkrav, må ikke gå i fart uden gyldige certifikater. Alle bunkers-, CLC-, Athen- og vragfjernelsescertifikater med baggrund i PI-forsikringer udløber typisk den 20. februar 2016.

 

Nogle bunkers-, CLC-, Athen- og vragfjernelsescertifikater udløber på andre datoer end den 20. februar 2016. Det gælder typisk for certifikater, der er udstedt på grundlag af forsikringserklæringer (Blue Cards) fra forsikringsselskaber uden for Den Internationale Gruppe af P&I-klubber. Rederier med Blue Cards fra disse selskaber bør være særligt opmærksomme på at ansøge om certifikatfornyelse i god tid, da selskaberne skal godkendes af Søfartsstyrelsen, normalt en gang om året.

Certifikatkravet gælder også udenlandske skibe, der vil anløbe dansk havn, laste- eller lossested eller kontinentalsokkel - herunder også udenlandske passagerskibe, der sejler i national fart i klasse A og B.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com