Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Søfarten afviser kompensation

Søgeord:

6. oktober 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

822 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Rederier redder tusindvis af bådflygtninge.

Alene i 2015 har danske skibe reddet 2.660 nødstedte bådflygtninge i Middelhavet - faktisk redder de private skibe op mod en tredjedel af de flygtninge, der bliver reddet i Middelhavet. Alligevel frabeder rederierne sig en økonomisk kompensation fra EU.

 

Private skibe har alene i år reddet 15.643 flygtninge op af Middelhavet i 137 redningsaktioner. Derfor vil en række medlemmer af Europa-Parlamentets transportudvalg nu udbetale kompensation til rederierne.

 

Men det er den helt forkerte vej at gå, mener både Danmarks Rederiforening og den europæiske rederiforening ECSA:

 

-Søfolk redder mennesker, der er i nød på søen, uanset om det er i Middelhavet eller andre steder i verden. Vi hjælper gerne nødstedte på havet, men handelsskibe må ikke blive en del af selve løsningen på bådflygtninge-situationen. Det er en opgave for staterne, ikke for rederierne. Hvis man indfører en eller anden form for kompensation eller erstatning, gør man det arbejde kommercielt, og det hjælper hverken de nødstedte, eller rederierne, siger underdirektør Maria Bruun Skipper, Danmarks Rederiforening.

Den holdning deles af Jakob Paaske Larsen, der er formand for den europæiske rederiforening ECSA’s maritime sikkerhedsgruppe.

 

Han siger til Børsen:

 

-Det vil være udtryk for et juridisk skred, hvis Europa-Parlamentarikerne begynder at foreslå løsninger på migrantkrisen, som reelt lader de statslige myndigheder fraskrive sig en del af ansvaret for problemets løsning, og som i stedet pålægger handelsflåden opgaver, som den er uegnet til at løfte, siger Jakob Paaske Larsen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com