Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Søfarten er tilfreds med finanslov

Søgeord:

20. november 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

504 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Aftale giver solidt rygstød til Det Blå Danmark.

Finanslovsaftalen vil løfte væksten og beskæftigelsen i Det Blå Danmark. Ved at indføre tonnageskat for borerigge kommer Danmark på niveau med fx Singapore i konkurrencen om at tiltrække nye borerigge til det danske flag.

 

-Vi ved, at siden 2007 er der ikke bestilt nye mobile borerigge til dansk flag, tværtimod er trafikken gået den anden vej ud af landet. Dagens politiske beslutning gør, at vi kan vende den udvikling. Det vil kaste arbejdspladser af sig i land, og der er nu udsigt til, at vi får endnu flere rigge under dansk flag, siger administrerende direktør Anne H. Steffensen, Danmarks Rederiforening.

 

Før valget udtrykte både blå og røde partier støtte til at sikre rammevilkårene for mobile borerigge for at stimulere vækst og flere arbejdspladser i Det Blå Danmark. Forslaget var dog ikke med i det oprindelige finanslovsudspil, men i de afgørende forhandlinger blev forligspartierne enige med regeringen om at løfte rammevilkårene for mobile borerigge.

-Finanslovsaftalen er et solidt rygstød til dansk søfart og godt, at forligspartierne bag finansloven har valgt at satse på jobs og omsætning i Det Blå Danmark. Forslaget om at styrke søfarten fremgik ikke af det oprindelige udspil, og derfor særlig ros til forligspartierne, og især de Konservative, for at trække i rigtig retning, siger Anne H. Steffensen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com