Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Søfarten skal styrkes

Søgeord:

4. oktober 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

942 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Rederiforeningen lancerer uddannelsespakke.

Når regeringens maritime vækstteam mødes i dag for at drøfte fremtidens kompetencer bliver det på baggrund af et nyt forslag om en samlet maritim uddannelsespakke fra Danmarks Rederiforening, Rederiforeningen af 2010 og Bilfærgernes Rederiforening.

 

-Med uddannelsespakken tager erhvervet et ansvar overfor kvaliteten af de maritime uddannelser og antallet af praktikpladser, så vi undgår en mangel på kvalificeret arbejdskraft indenfor søfarten. Det vil holde os på forkant med udviklingen, så søfart og de maritime erhverv fortsat vil være en dansk erhvervsmæssig styrkeposition, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danmarks Rederiforening.

Praktikpladsgaranti som omdrejningspunkt

Konkret foreslås der et øget optag på de maritime uddannelser i kombination med en praktikpladsgaranti til 350 årsværk til søs hvert eneste år.

 

Praktikpladsgarantien foreslås realiseret ved, at det ekstra optag af studerende, der ikke har en praktikpladsaftale med et rederi, får SU under deres praktikophold. Derudover skal der være større fleksibilitet, således at praktikopholdets sejltid kan afvikles på flere rederiers skibe. Et ny oprettet praktikkontor vil forestår koordinationen af dette.

 

Endeligt foreslås det at gennemføre en analyse af de maritime uddannelser i samarbejde med myndigheder og uddannelsesinstitutioner, således de er klar til en virkelighed, hvor digitalisering og ny teknologi rummer et stort potentiale for innovation og nye forretningsmuligheder.

Nytænkning

-Vi har lagt op til at nytænke måden, vi uddanner på til de danske skibe. Hensigten er at sikre både et større optag af studerende og en høj kvalitet i de maritime uddannelser. Nu ser vi frem til at forhandle den praktiske gennemførsel med både politikere, myndigheder, arbejdstagere og andre relevante interessenter, siger Anne H. Steffensen.

 

Transport Tidende på mobilen:

Download Transport Tidendes gratis app i App Store eller Google Play

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com