Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Søfartens Ledere: Stigende ledighed

Søgeord:

12. april 2017  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

589 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Over 5 procent for første gang i ti år.

Ledigheden blandt Søfartens Lederes medlemmer overstiger nu for første gang i mere end ti år 5 procent. Det skriver Søfartens Ledere.

 

Helt nøjagtigt var det 5,06 procent af de medlemmer, der er forsikret gennem organisationens Min A-kasse, der var ledige ved udgangen af januar 2017.

 

Især tilskrives de lave fragtrater og krisen i oliesektoren den stigende ledighed i sektoren, siger Peter Friis Jespersen – job- og karrierekonsulent i Søfartens Ledere:

 

- Den høje ledighed skyldes primært de lave fragtrater, der presser både container- og tørlastsegmentet, og den lave oliepris, som har ramt offshore-sektoren meget hårdt, også i Norge, siger Peter Friis Jespersen, der forudser, at ledigheden vil fortsætte op i den kommende tid.

- Når vi kommer ind i april, vil mange af de opsagte medlemmer i for eksempel Maersk Supply Service dukke op i ledighedsstatistikken, da deres opsigelsesperioder udløber der. Vi gør alt, hvad vi kan, for at hjælpe dem i den situation de står i, men desværre vil ikke alle fortsætte direkte videre i ny beskæftigelse, lyder det fra Peter Friis Jespersen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk

Ret cookie-samtykke