Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Søfartspris til TORM-besætning

1. juni 2015  |  

Af Anders Per Gajhede

Hædret for at redde bådflygtninge i Middelhavet.

Søfartsprisen 2015 gik til kaptajn Peter Sams og hans besætning på TORM Lotte. Det skete i forbindelse med Danmarks Rederiforenings årlige generalforsamling, der lagde til kaj torsdag den 28. maj.

 

Peter Sams og besætningen på Torm Lotte reddede i juli sidste år 564 bådflygtninge op fra deres synkende fiskekutter i Middelhavet. Det største antal bådflygtninge et dansk skib har reddet i Middelhavet og altså en bedrift, der nu resulterer i hæder fra Danmarks Rederiforening og dennes bestyrelsesformand, administrerende direktør i Maersk Drilling, Claus V. Hemmingsen:

 

- Søfartsprisen gives som en anerkendelse til Peter Sams og hans besætning på TORM Lotte og til alle de andre søfolk, der har været involveret i aktionerne i Middelhavet og har fået prentet disse intense – og desværre også ofte tragiske situationer ind i hukommelsen for altid, udtaler Claus V. Hemmingsen i en pressemeddelelse.

Med Søfartsprisen 2015 fulgte også 40.000 kr., som modtagerne har besluttet at give videre med 20.000 kr. til henholdsvis Læger uden Grænser og Dansk Flygtningehjælp.

IconIcon

Søgeord:

Læst i alt:

701 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com