Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Søfartspris til TORM-besætning

Søgeord:

1. juni 2015  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

703 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Hædret for at redde bådflygtninge i Middelhavet.

Søfartsprisen 2015 gik til kaptajn Peter Sams og hans besætning på TORM Lotte. Det skete i forbindelse med Danmarks Rederiforenings årlige generalforsamling, der lagde til kaj torsdag den 28. maj.

 

Peter Sams og besætningen på Torm Lotte reddede i juli sidste år 564 bådflygtninge op fra deres synkende fiskekutter i Middelhavet. Det største antal bådflygtninge et dansk skib har reddet i Middelhavet og altså en bedrift, der nu resulterer i hæder fra Danmarks Rederiforening og dennes bestyrelsesformand, administrerende direktør i Maersk Drilling, Claus V. Hemmingsen:

 

- Søfartsprisen gives som en anerkendelse til Peter Sams og hans besætning på TORM Lotte og til alle de andre søfolk, der har været involveret i aktionerne i Middelhavet og har fået prentet disse intense – og desværre også ofte tragiske situationer ind i hukommelsen for altid, udtaler Claus V. Hemmingsen i en pressemeddelelse.

Med Søfartsprisen 2015 fulgte også 40.000 kr., som modtagerne har besluttet at give videre med 20.000 kr. til henholdsvis Læger uden Grænser og Dansk Flygtningehjælp.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com