Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Søfartsstyrelsen bevarer plads IALA Council

Søgeord:

30. maj 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

104 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Kampvalg sikrede fortsat dansk repræsentation i internationalt organ for maritim navigation og sikkerhed.

 

Danmark har haft plads i IALA’s ”råd” siden organisationen – der arbejder for bedre sejladssikkerhed og navigation – blev etableret i 1957. For første gang i IALA Councils 61 år lange historie var der i år kampvalg om pladserne, og som resultat af en mangeårig indsats i organisationen kan Danmark se frem til en ny spændende fireårig periode i IALA’s bestyrelse, det såkaldte Council.

 

Med genvalget til IALA Council vil Søfartsstyrelsen fortsat være en central del af det internationale samarbejde om sikker navigation, autonome skibe, brug af ny teknologi og meget mere.

 

Det skriver Søfartsstyrelsen, hvor direktør Andreas Nordseth siger:

- Jeg er glad for, at Danmark igen får plads i IALA’s bestyrelse. IALA er inde i en super spændende udvikling, hvor man bl.a. sigter efter at gå fra en NGO til en IGO – en international intergovernmental organization. Derudover har man mere og mere fokus på digitalisering og brug af ny teknologi, hvilket gør arbejdet i IALA utrolig interessant.

Digitalisering

Det stigende fokus på digitalisering har bl.a. betydet, at IALA og Søfartsstyrelsen har samarbejdet om det nu afsluttede EfficienSea2-projekt. Projektet samlede 32 internationale partnere under Søfartsstyrelsens ledelse, for at udvikle og implementere digitale løsninger for mere effektiv, sikker og bæredygtig skibstrafik.

 

Danmark og IALA Council

Danmark har haft plads i IALA Council siden etableringen af IALA i 1957. Søfartsstyrelsen har derfor historisk haft en stærk tilstedeværelse og indflydelse på IALA’s arbejde for sikker navigation og øget sejladssikkerhed.

 

IALA står for International Association of Marine Aids to Navigation and Lighthouse Authorities. IALA er en maritime NGO, der samler søfartsmyndigheder, producenter, konsulenter og forskere fra hele verden. Formålet er, at fremme udveksling af erfaringer og resultater om sejladssikkerhed og navigation på tværs af faggrupper og ekspertiser.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com