Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Søfolk hædret

Søgeord:

20. november 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

974 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Besætningsmedlem fra Lars Maersk modtager pris fra IMO.

Torsdag modtog et besætningsmedlem fra Lars  Maersk en hæderspris for sin imponerende indsats for at redde en fritidssejler i voldsomt uvejr. Hædersprisen blev uddelt af FN’s internationale søfartsorganisation, IMO.

 

Prisoverrækkelsen foregik ved en ceremoni i London på dagen for åbningen af mødet i IMO's råd.

 

Særligt matros Vicente Somera fra Lars Maersk blev hædret for sin rolle under en tre timer lang redningsaktion. Matrosen udviste stort heltemod, da han reddede en fritidssejler i totalt mørke og stormvejr i Det Tasmanske Hav. Fritidssejleren, som var alene om bord på sin yacht, havde i længere tid forsøgt at reparere en olielækage fra båden.

 

Besætningen på LARS MÆRSK forsøgte gang på gang at kaste både redningskrans og reb til fritidssejleren. Til sidst lykkedes det den svækkede og kolde fritidssejler at knuge sig til et reb. Vicente Somera satte liv og lemmer på spil, da han kravlede ned ad containerskibets svingende faldereb for at redde fritidssejleren, som han også beskyttede mod de voldsomme bølger i deres fælles kamp for at komme i sikkerhed.

Andre modtog også priser.

 

Direktør i Søfartsstyrelsen, Andreas Nordseth, udtaler:

-Det er meget velfortjente priser, og jeg ønsker dem et varmt tillykke. Der er tale om ekstreme situationer, hvor prismodtagerne har sat sikkerheden for andre højere end noget andet. Det er vigtigt, at vi alle anerkender denne indsats, der understreges af IMO’s priser.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com