Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Solceller på bilskib

Søgeord:

6. juni 2016  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

1012 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Nyeste generation af biltransportskibe til CMP sejler på solenergi.

 

For nylig tog CMP imod den nyeste generation af biltransportskibe. Solen skinner ikke kun over skibet, den bidrager også til energiproduktionen, eftersom Drive Green Highway er udstyret med højeffektive solpaneler.

 

Drive Green Highway er verdens største skib, som er tilpasset til solenergi. Hun er næsten 200 meter lang, 38 meter bred og indgår i det japanske rederi K Line's flåde. Skibet har kapacitet til at laste 7.500 personbiler. Da hun for nylig besøgte CMP lossede man godt 1.400 biler i Malmö.

 

– Vi arbejder løbende på at sikre kapaciteten og stå vagt om CMP's position som førende bilhavn. Derfor er det vigtigt, at vi kan tage imod den nyeste generation af biltransportskibe, som er nogle meter bredere end sine forgængere, siger Björn Larsson, Terminal Manager hos CMP.

CMP's anlæg er velegnede til at tage imod denne type af virkeligt store biltransportskibe, f.eks. med hensyn til vanddybde, kajer og al den service, der er behov for. Skibene kaldes for Pure Car Truck Carrier (PCTC), og det bliver hele tiden større. Den større bredde på Drive Green Highway betyder, at hun kan laste yderligere omkring 1.000 biler.

 

– I løbet af det seneste år er restriktionerne på grundene her i Malmö blevet ændret. Det er også en forudsætning for, at vi kan tage imod de større skibe og vokse sammen med kunden, siger Björn Larsson.

Højeffektiv solenergi

Om bord på Drive Green Highway har man verdens mest avancerede system til solenergi. Der er monteret mere end 900 højeffektive solpaneler, som kan levere 150 kW. Det sætter en ny standard inden for søfarten. Intet andet skib kan generere lige så meget energi fra solen.

 

Energien fra solpanelerne bruges til at drive al LED-belysning om bord. De mange paneler er specialfremstillet til at kunne klare forholdene i det varme og salte havmiljø.

 

– At få lov til at tage imod denne type af miljøtilpassede skibe føles ekstra positivt, understreger Björn Larsson. Sammen med kunderne ønsker vi at arbejde på at gøre skibsfarten mere miljøvenlig, både via direkte foranstaltninger og gennem en mere langsigtet indsats.

K Lines er et af Japans største rederier og søsatte Drive Green Highway i februar. Hun er det første i en serie af skibe, som K Line kalder for Drive Green Project. Fælles for disse skibe er, at de har en lavere miljøpåvirkning, for eksempel lavere udledning af svovl- og kvælstofoxider samt af kuldioxid.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com