Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Spar papiret

Søgeord:

30. november 2016  |  

Læst i alt:

1103 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Fra Nordkap til Gibraltar med elektronisk fragtbrev.

Det er nu muligt at køre hele vejen fra Europas nordligste spids og til det varme syd uden de gamle fragtbreve af papir. eCMR har indtaget kontinentet, og ITD’s løsning er nu tilgængelig på 10 sprog.

Endnu er det ikke alle lande, der har taget det elektronske fragtbrev, eCMR, til sig, men det er nu muligt at køre gennem hele Europa fra nord til syd uden papirfragtbreve:

 

- Det er en stor sejr, at flere og flere myndigheder og transportører tager det elektroniske fragtbrev til sig, forklarer projektleder Henning Nørgaard fra ITD.

Fra sløvt til succes

Selve processen med at få indført de elektroniske fragtbreve er gået lidt langsomt i starten, men det er ved at ændre sig nu:

 

- Det er gået op for branchen og myndighederne, at eCMR kan spare ressourcer og samtidig være et uhyre sikkert system, siger Henning Nørgaard, der siger, at der i øjeblikket bliver lavet op mod 10.000 fragtbreve i kvartalet.

 

- Men det er blot begyndelsen, for nu begynder nogle af de store transportkøbere også at melde sig på banen, fortæller Henning Nørgaard.

Erstatter papir

På sigt vil det elektroniske fragtbrev erstatte papirfragtbrevet, og det giver en lang række fordele.

 

For det første bliver det aldrig væk, da alle data ligger elektronisk, for det andet kan transportkøbere og vognmænd på få sekunder sende et nyt eCMR til lastbilerne ude på vejene, når en ny ordre er kommet.

 

Men derudover kan vognmændene også fakturere og kontrollere godsets ankomst langt hurtigere end i dag.

 

- Når godset er fremme, går der automatisk melding tilbage til vognmanden eller transportkøberen, og dermed er der dokumentation for levering, hvorefter faktura straks kan fremsendes til køberen, forklarer Henning Nørgaard og sammenholder det med situationen i dag, hvor der let kan gå mange uger, før et papirbrev kommer tilbage til transportfirmaerne.

Billigt i brug

Foruden sikkerheden og letheden er det også billigere at bruge eCMR, og det kan kobles sammen med alle andre elektroniske systemer hos vognmændene.

Systemet er i øvrigt tilgængeligt på 10 sprog på appen og hjemmesiden, så alle chauffører kan forstå, hvad der står.

 

Følgende lande har alle officielt godkendt eCMR:

 

Belgien, Bulgarien, Tjekkiet, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Letland, Litauen, Holland, Norge, Slovakiet, Spanien, Sverige, Tyskland og Schweiz.

 

Det er dog muligt at bruge eCMR i endnu flere lande, da flere myndigheder godkender de elektroniske dokumenter. I andre lande kan det også bruges, hvis der blot er en printer med i bilen, så dokumentet uden besvær kan udskrives ved kontrol.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com