Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Specialforening for ”lette” vognmænd stiftet

Søgeord:

24. januar 2015  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

2061 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Stiftende generalforsamling i DTL Specialforening for Kurér- og Varebils Transportører.

Ny specialforening for kurér og varebilstransportører under DTL blev oprettet i dag lørdag i Glostrup, hvor Iveco Danmark stillede lokaler til rådighed for den stiftende generalforsamling.

 

Initiativtageren Thomas Jensen, Røde Kro Kurér lagde i sin korte indledning til generalforsamling vægt på behovet for at højne niveauet i den lettere ende af vejgodstransporten.

 

- Jeg er lidt træt af tilstanden i branchen, der er præget af det store antal virksomheder, der starter op for så at dreje nøglen om inden for 6-12 måneder. Det giver ikke bare et uholdbart prispres. Hele kurér- og varebilsområdet bliver belastet i form af et dårligt omdømme. Det koster i forhold til transportkøberne, men også når vi selv skal indgå aftaler med eksempelvis forsikringsselskaber og olieselskaber, sagde Thomas Jensen.

- Hvis vi går sammen, så har vi en reel mulighed for at forbedre forholdene.

Efter en gennemgang af foreningens vedtægter fra DTL chefjurist John Roy Vesterholm, meldte en stor andel af de omkring 20 fremmødte vognmænd sig ind i specialforeningen. En del af dem var i forvejen medlem af DTL, mens seks meldte sig ind i både DTL og.

 

Erhvervspolitisk chef i DTL, Ove Holm understregede, at DTL i en lang årrække har haft medlemmer, der udfører godstransport på varebiler.

- Derfor har vi allerede et betydeligt kendskab til området – eksempelvis på arbejdsmiljøområdet. Men der er naturligvis felter, hvor vi skal blive dygtigere og med stiftelsen af den nye specialforening kan vi for alvor gå i gang med at opruste vores services på kurér- og varebilsområdet, sagde Ove Holm.

Bestyrelse konstitueret

Herefter var der valgt til bestyrelsen, der umiddelbart efter den stiftende generalforsamling konstituerede sig:

-       Formand: Thomas Jensen, Røde Kro Kurér, Røde Kro

-       Næstformand: Søren Christensen, PT Reg 66, Ølgod

-       Sekretær: Hans Sørensen, JL Bud, Grindsted

-       Kasserer: Flemming Riismøller, KurérXperten, Ishøj.

-       Bestyrelsesmedlem: Jacob Holm, Away, Karlslunde.

-       Suppleant: Assad Khilji, Transport 24, Glostrup

 

Leif Jespersen, Leifs Transport, blev valgt som revisor, mens Bjarne Olsen, Clifford Service Contractors blev valgt som revisorsuppleant.

30 medlemsvirksomheder

Ifølge konsulent Jesper Ilsø, der er DTL – Danske vognmænds ”tovholder” for oprettelsen af den nye specialforening, så har den Specialforeningen for Kurér- og Varebils Transportører ved stiftelsen tilsagn om indmelding fra 30 medlemsvirksomheder. Heraf er en del i forvejen medlem af DTL.

 

Kontingentet består årligt af et DTL-medlemskontingent på kr. 3.750,-, samt kr. 1.500,- i kontingent til Specialforeningen for Kurér- og Varebils Transportører. I lighed med andre DTL-medlemmer, skal der desuden betales 1,5 procent af virksomhedens lønsum per ansat.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com