Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

18 AGV-ladere i drift i Altenwerder

Søgeord:

19. september 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

146 gange

Læses i øjeblikket af:

0

HHLA-ladestationerne forsyner køretøjerne med elekstricitet genereret af vedvarende energi.

 

I august blev den endelige ladestation til de elektrificerede Automatic Guided Vehicles (AGV) godkendt på HHLA’s Container Terminal Altenwerder (CTA), og sat i regulær drift.

 

Det betyder, at der nu er 18 elektriske ladestandere til rådighed til opladning af de automatisk drevne AGV'er, der transporterer containere mellem kajkanten og containerbloklageret hos CTA. Hurtigladestationerne, der hver er anbragt i en 20 fods container, er fordelt langs AGV-området i grupper i begge ender og i midten af området.

 

Ladestationerne forsyner AGV'erne med elektricitet genereret af vedvarende energi. På cirka 1,5 time er AGV'erne fuldt opladet, og en batteriopladning er tilstrækkelig til en dags drift. Afhængigt af ladestatus kører AGV'erne automatisk til ladestationerne, og ladeprocessen er også fuldautomatisk.

Den tidligere dieseldrevne AGV-flåde vil være fuldstændig ombygget til lithium-ion batteridrift i 2023. Mere end 85 procent af AGV'erne er allerede batteridrevne. 11 flere batterikøretøjer vil slutte sig til flåden på CTA næste år.

 

Batteri-AGV'erne og de elektriske ladestationer ved Container Terminal Altenwerder er et yderligere skridt i implementeringen af HHLA's "Balanced Logistics" bæredygtighedsstrategi, som har til formål at halvere CO2-udledningen inden 2030 og opnå klimaneutralitet i hele koncernen inden 2040.

 

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk