Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

23 nye elvarebiler til Coop

Søgeord:

15. marts 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

214 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Ny flåde er del af koncernens klimamålsætninger.

 

Med 23 elbiler begynder Coop nu at levere dagligvarer mere klimavenligt direkte til døren i København og store dele af Sjælland.

 

Transportminister Benny Engelbrecht besøgte fredag Coops onlinevirksomhed Coop.dk Mad i Vallensbæk vest for København og kørte den første tur i Coops nye eldrevne varevogn.

 

De første syv elvarebiler fra VW-importøren Semler begyndte lørdag 13. marts at køre mad ud i København og på Sjælland. I løbet af april kommer de næste 16 elvarebiler på gaden. Det langsigtede mål er, at alle dagligvarer fra Coop.dk Mad bliver kørt ud med elbiler, fortæller koncerndirektør Jens Visholm.

 

- Coop har sat sig som mål at være den mest ambitiøse dagligvarevirksomhed med hensyn til klimaet. Vores mål er, at CO2 udledningen skal være reduceret med 75 procent i 2025 i forhold til 2018. I 2030 skal Coops drift være klimapositiv. Dette er et af mange midler til at nå disse mål, siger Jens Visholm.

I dag er der næsten 200 biler, der alle ugens syv dage leverer dagligvarer direkte til døren over hele Danmark for Coop.dk Mad. Så de 23 biler er kun første trin på rejsen.

 

- Coop og Volkswagen sætter med dette samarbejde handling bag ordene. Coop viser, at grøn mobilitet kan lade sig gøre, og de hæver samtidigt barren for dansk erhvervsliv. Vi glæder os til samarbejdet og den fortsatte omstilling af den danske bilflåde til klimavenlige nul- og lavemissionsbiler, siger administrerende direktør hos Semler Mobility, Ulrik Drejsig. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com