Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

272 tunge emner til havmøllepark

Søgeord:

12. november 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

224 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Jumbo Shipping afslutter kontrakt for DEME Offshore til Hornsea 2.

 

Jumbo Shipping har afsluttet transport og håndtering af havvindmøllefundamentkomponenter til Ørsteds Hornsea 2 havvindmøllepark. Til støtte for DEME Offshore indsatte Jumbo sit tunge løftefartøj i K-3000-klassen Fairmaster til at udføre transport af 141 monopæle (MP'er) og 131 overgangsstykker (TP'er) fra Rostock, Tyskland og Aalborg til Eemshaven, Holland. MP'erne var 8,5-9,5 meter i diameter og vejede op til 1.285 tons.

 

Fairmaster blev Jumbo Shippings vigtigste aktiv på projektet. Det 152,9 meter lange tunge løftefartøj med to 1.500 tons kraner gav et fleksibelt dækslayout. Jumbo kunne tilbyde tre forskellige indlæsningskonfigurationer uden mellemliggende standby-perioder til rekonfiguration: fem MP'er lastet på dækket og i lastrummet, seks TP'er og tre MP'er eller tre TP'er og fire MP’er.

- Denne konstruerede fleksible løsning gjorde det til et ekstremt effektivt fartøj til projektet og er en af de ting, vi er mest stolte af – den hjalp os med at afslutte projektets omfang inden for kun 37 rejser i en periode på knap 12 måneder, siger Jumbos projektchef Maarten De Gruyter.

 

Ydermere tillod de mange indlæsningskonfigurationer af Fairmaster Jumbo at tilpasse sig kundens planlægning, som var knyttet til leveringssekvensen fra produktionsværfter.

 

- Vi havde et tæt samarbejde med DEME Offshore med hensyn til planlægning, og vi kunne klare mange ændringer i sejlrækkefølgen. I sidste ende betød det, at vi kunne bære mere udstyr på kortere tid, siger De Gruyter. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com