Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

- 3F Transport omskriver fakta

Søgeord:

7. februar 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1001 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Martin Aabak tager til genmæle over for Jan Villadsen.

 

- “Følelser må ikke fordreje fakta,” skrev 3F Transports formand, Jan Villadsen, 22. januar 2020 som svar på mit indlæg 15. januar 2020. Så langt kan vi være enige: At en følelsesmæssig reaktion på noget, man enten synes godt eller dårligt om, ikke må sløre fornuften og dække for realiteterne. Så meget desto mere ærgerligt er det, at Jan Villadsen selv kaster sig ud i mærkelige omskrivninger af fakta.

 

Således lyder indledningen på det debatindlæg, som Martin Aabak, administrerende direktør i Danske Speditører, for nylig fik bragt i Altinget.

 

Aabak tager således til genmæle over for 3F Transports påstand om, at Danmark ikke går enegang med den indgåede politiske anticabotageaftale.

 

- Han (Jan Villadsen, red.) henviser til, at Tyskland, Italien og fire andre lande også har krav om nationale lønvilkår. Faktum er, at ingen af landene har fælles regler. Det er seks, snart syv, lande, som hver især går enegang. Danmark tager så enegangen lidt længere end de andre lande, fordi den nye cabotagemodel jo ikke er en lovbestemt mindsteløn, men derimod private aftaler, som ophøjes til monopolstatus trods alle forsøg på at kalde det noget andet. Læg dertil, at regeringens model for chaufførløn kan være uforenelig med EU-reglerne. Den risiko gør det lovforberedende udvalg selv opmærksom på. Det må gøre indtryk, skriver Martin Aabak blandt andet. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk