Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

A.P. Møller – Mærsk graver i Taulov

Søgeord:

20. januar 2023  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

570 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Første spadestik på A.P. Møller- Mærsks kommende skandinaviske logistikknudepunkt i Taulov Dry Port.

 

A.P. Møller – Mærsk tog torsdag hul på opførelsen af det 40.000 kvadratmeter store lav-emissions lager, som rederi- og logistikkæmpen etablerer  i Taulov Dry Port. Det skete med det første spadestik, som blev taget af Birna Ödefors - Area Managing Director, Nordics, A.P. Møller – Mærsk, Christian Herskind - bestyrelsesformand i Taulov Dry Port A/S og Steen Wrist - borgmester i Fredericia.

 

Selvom gravemaskinerne formelt set allerede er i gang i området, så markerer det første spadestik på Mærsks lav-emissions lager den formelle igangsættelse af den næste store udvidelse af Taulov Dry Port.

BREEAM-standard

Det kommende byggeri sætter samtidig også helt nye standarder for udviklingen af lav-emissions lager- og logistikejendomme, idet byggeriet certificeres efter de højeste standarder for lav-emissions logistikbyggeri – den såkaldte europæiske BREEAM Excellent standard.

 

Lav-emissionsløsninger i lager- og logistikbyggeriet, elektrificering af infrastrukturen og udnyttelsen af den centrale placering i et knudepunkt med havn, lufthavn, jernbane og motorvejsnettet bliver et stærkt konkurrencemæssigt setup for A.P. Møller – Mærsks kommende europæiske logistikknudepunkt.

 

- Dette er et vigtigt spadestik for Mærsk. Partnerskabet med Taulov Dry Port om et nyt dansk lager- og logistikcenter er led i, at vi kan lykkes med vores ambition om at tilbyde integrerede logistikløsninger til vores kunder. Vi mærker i stigende grad en efterspørgsel i markedet på ægte logistik-partnerskaber, der kan tilføre langvarige og bæredygtige distributions- og lagerløsninger for kunderne – udover løsninger på kort sigt. Med Taulov tager vi endnu et skridt i den retning, siger Birna Ödefors, Area Managing Director, Nordics, A.P. Møller – Mærsk.

Det 40.000 kvadratmeter store lav-emissionsbyggeri opføres ud fra de højeste standarder inden for lav-emissions logistikbyggeri med bl.a. solceller på tagflader, der forsyner bygningen med grøn strøm og samtidig leverer overskudsstrøm til forsyning i nærområdet.

 

Med en længde på 350 m og en højde på 14,3 meter bliver bygningen ikke alene et markant vartegn i området med direkte eksponering ud til motorvejsnettet men også et vigtigt knudepunkt i Mærsk’ tilstedeværelse i det nordeuropæiske marked.

 

Barren sat højt

- Vores partnerskab med Danmarks største ejendomsinvestor PFA Pension betyder, at vi sammen sætter barren højt for vores lager- og logistikbyggerier – ikke mindst, når det gælder lav-emissions løsninger i både anlægs- og driftsfasen. Markedet efterspørger central beliggenhed, fleksibilitet og løsninger, der kan nedbringe klimaaftrykket på tværs af supply-chain, og det leverer Taulov Dry Port. Vi er begunstiget af en værdifuld kunderelation til A.P. Møller – Mærsk, hvor udviklingen af det kommende byggeri er et sket i tæt samspil med Mærsk. Vi er stolte over i dag at markere begyndelsen på et stort og banebrydende byggeri i Taulov Dry Port, siger Jesper Gemmer, CEO i Taulov Dry Port A/S.

Mærsks lav-emissions lager- og logistikcenter finansieres af joint-venture parterne ADP A/S og PFA Pension.

 

- Mærsks nye logistikcenter er endnu et godt eksempel på, at vi i Danmark går forrest inden for grøn omstilling, og at klima og logistik kan gå hånd-i-hånd. Som Danmarks største ejendomsinvestor har vi i PFA sat et ambitiøst mål om at skære 33 procent af udledningerne fra vores danske portefølje inden 2025, og det bliver Mærsk nu en afgørende del af for at skabe langsigtede og bæredygtige afkast til vores 1,3 mio. danske pensionskunder, siger Mikael Fogemann, Ejendomsdirektør i PFA.

 

A.P. Møller – Mærsks nye store lav-emissions lager- og logistikcenter i Taulov forventes færdigt i foråret 2024.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk