Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Aabenraa Havn: Rekord for gods til byggebranchen

Søgeord:

18. december 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

473 gange

Læses i øjeblikket af:

0

For første gang er der håndteret mere end ét ton sand og skærver på et år.

 

Allerede nu kan Aabenraa Havn da også konstatere, at der er sat ny rekord for håndteringen af sten, skærver og sand. Ikke mindre end én mio. ton er der blevet lastet og losset fra de mange skibe, der har anløbet Aabenraa i årets første 11 måneder.

 

Det er Stema Shipping, der tegner sig for størstedelen af de mange ton gods. Her betegner Rolf Bonnichsen, der er direktør for Stema Shipping i Danmark, havnen i Aabenraa som et vigtigt knudepunkt for råvarer til Syddanmark og Nordtyskland, der begge har været store aftagere i år.

 

- Vi har set en generelt stigende tendens i efterspørgslen, men hos os er det hovedsageligt asfaltindustrien og betonindustrien, der har aftaget store mængder, siger han.

 

Rolf Bonnichsen fortæller, at Stemas skærver blandt andet er endt som belægning i forbindelse med en udvidelse af landingsbanerne ved Flyvestation Skrydstrup, ved nye vindmølleparker i Nordtyskland og ved opførelsen af den nye højspændingsforbindelse ned igennem Jylland.

Har udvidet staben

For Aabenraa Havn har travlheden betydet, at der i de første 11 måneder i år er blevet håndteret 25 procent mere sand og skærver, end det var tilfældet i samme periode sidste år. Det svarer til en stigning på 200.000 ton.

 

- Derfor har vi også været nødt til at udvide staben med endnu en driftsmedarbejder til at betjene vores kraner og gummigeder, siger havnedirektør Henrik Thykjær og tilføjer, at havnen nu har ni ansatte i driften foruden fire på kontoret.

 

Over de seneste otte år er mængden af sand og skærver, som kommer til regionen via Aabenraa Havn, næsten fordoblet. Det er varer med en relativt lav værdi, så transporten udgør ofte den største del af de samlede omkostninger. Derfor er det vigtigt, at varerne kan sejles så tæt på slutbrugeren som muligt, og at de bliver håndteret hurtigt og effektivt, når de er blevet losset. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk