Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Aalborg Havn: Beskedent corona-fald i godsmængderne

Søgeord:

27. august 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

196 gange

Læses i øjeblikket af:

1

- Et samlet fald var nødvendigt, siger administrerende direktør, Claus Holstein.

 

Coronasituationen har påvirket store dele af erhvervslivet både nationalt og internationalt, og Port of Aalborgs opgørelse over den samlede godsmængde i første halvår af 2020 viser et mindre fald på 5,9 procent med 1.457.166 tons gods i 2020 imod 1.582.247 tons i samme periode i 2019. Samme mønster tegner sig i forhold til de budgetterede godsmængder i 2020 med en negativ afvigelse i de realiserede godsmængder på 6,7 procent.

 

Det skyldes især et markant fald i kul på omkring 50 procent. Flere af de andre grupper overrasker dog positivt –særligt fast bulk, hvor godsmængderne i første halvår er mere end 50 procent over budget og giver pladsudfordringer på havnen.

 

- Et samlet fald i godsomsætningen var jo forventeligt set i forhold til den nuværende verdenssituation, og når vi kigger på påvirkningen i store dele af erhvervslivet, mener vi, at status for første halvår hos Port of Aalborg er tilfredsstillende, siger administrerende direktør i Port of Aalborg, Claus Holstein.

- Jernbanesegmentet fortsætter de senere årspositive udvikling med et stadigt stigende antal vogne og anløb igennem krisen. Byggeriet af den nye jernbaneterminal er i fuld gang, og vi ser frem til at tage første etape i brug i uge 34, siger Claus Holstein.

 

Ligeledes er der også god byggeaktivitet i Østhavnen, hvor blandt andet opførelsen af 6.000 kvadratmeter lagerhaller og en udvidelse af Multiterminalen er i gang, ligesom en ny fabrik til Aalborg Chokoladen og flere andre projekter kommer til i løbet af året.

 

- Den fortsatte udvikling på både jernbanen og byggefronten er rigtig positiv, og vi forventer, at det fortsætter igennem resten af året. Hvis vi skal kunne indhente den negative afvigelse i anden halvdel af året, vil det være netop her, men jeg tør ikke sige noget om konsekvenserne for årets samlede resultat endnu, da vi lige nu ligger på vippen med øget smittespredning mange steder i verden. Det eneste, jeg er sikker på, er, at udfordringerne ikke er ovre, og vi vil mærke efterdønningerne i lang tid. Spørgsmålet er, hvordan vi hos Port of Aalborg er i stand til at løse dem, siger direktøren. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com