Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Aarhus støvsuget for lagerlokaler

Søgeord:

28. juni 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

763 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Rift om industrilokaler i det midtjyske.

 

Andelen af ledige lager- og industrilokaler er faldet med 0,3 procentpoints siden 2018, viser de seneste markedsdata fra Ejendomstorvet.dk. Midtjylland står for det største fald.

 

Siden første kvartal af 2018 er det samlede antal af ledige kvadratmeter faldet med 0,3 procentpoint. Det svarer til et samlet fald på lidt over 308.000 kvadratmeter på landsplan.

 

Mads Bjerrum Christensen, der er industrichef i EDC Erhverv Poul Erik Bech i Aarhus, siger, at Region Midtjylland står for hele 246.000 kvadratmeter af faldet.

 

- Vi mærker i høj grad, at der er rift om industriejendomme i det midtjyske. Det hænger især sammen med det udbyggede motorvejsnet, der gør det mere attraktivt at placere sin virksomhed her, siger han.

Mads Bjerrum Christensen fortæller også, at mange sjællandske virksomheder for tiden udvider og vælger at lægge produktionen i det midtjyske, hvilket også har noget at sige.

 

- Især i og omkring Aarhus vælger mange sjællandske virksomheder at lægge deres produktion. Dels fordi det er landets næststørste by, og dels fordi man nemt og hurtigt kan komme på motorvejsnettet, som ligger tæt på, siger Mads Bjerrum Christensen og nævner, at det især er transportfirmaer og enkelte produktionsvirksomheder, som søger mod Midtjylland.

Mange bygger nyt

Da antallet af ledige industriejendomme er blevet mindre – især i det midtjyske – ser mange virksomheder deres snit til at bygge nye tidssvarende ejendomme, da mange af de tilbageværende ledige ejendomme er ældre og utidssvarende indrettet. Efterspørgslen efter ledige erhvervsgrunde er derfor også stigende, siger industrichefen:

 

- Der er klart stigende interesse for tomme erhvervsgrunde, hvor folk selv kan bestemme og bygge det, de gerne vil have. Udfordringen er dog, at der ikke er mange erhvervsgrunde tilbage med god beliggenhed tæt på motorvejsnettet.

 

Mads Bjerrum Christensen fortæller, at de som erhvervsmæglere derfor arbejder hårdt på at optimere de eksisterende ældre ejendomme, der typisk er meget store. Blandt andet ved at opdele dem i mindre enheder, som mange mindre og mellemstore virksomheder efterspørger.

- Andelen af virksomheder, der søger mindre lejemål, er stærkt stigende. Dette skyldes især, at mange nye små iværksættervirksomheder og webshops er dukket op. En opdeling af de større og ældre ejendomme kan være en måde at fremtidssikre ejendommen på, idet man efterkommer markedets behov for mindre lejemål, siger industrichefen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com