Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Analyse: Transportbranchen godt gennem genåbningen

Søgeord:

12. oktober 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

273 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Danske virksomheder er i storform, men uvejret lurer i horisonten, lyder det i ny analyse.

 

Dansk erhvervsliv er i storform trods flere år, hvor kriserne har stået i kø. Det viser en ny regnskabsanalyse af 11.500 danske virksomheder foretaget af Spar Nord og BDO.

 

Efter en længere periode på coronaens præmisser står økonomien og ikke mindst erhvervslivet nu over for en ny udfordring i form af en buldrende inflation, stigende renter for ikke at nævne de voldsomme energipriser og pressede forsyningskæder. Heldigvis er de danske virksomheder – ligesom dansk økonomi – generelt kommet stærkt igennem coronapandemien, og meget tyder derfor på, at de møder de nye udfordringer i storform.

 

Det viser en gennemgang af det seneste års regnskaber fra flere end 11.500 danske virksomheder med mellem 10 og 999 årsværk, som Spar Nord og BDO har foretaget i forbindelse med erhvervsprisen Succesvirksomhed 2022. Ud af samtlige virksomheder havde 64 procent sidste år fremgang i resultatet, mens hele 74 procent formåede at styrke deres egenkapital.

Ifølge bankdirektør i Spar Nord Martin Kudsk Rasmussen og administrerende direktør i BDO Stig Holst Hartwig er det svært at spå om, hvilke brancher der bliver hårdest ramt af de mange udfordringer, der lige nu tårner sig op, da det i høj grad afhænger af den enkelte virksomheds økonomiske robusthed og evne til at optimere og tilpasse forretningen.

 

Det tyder dog på, at virksomheder inden for handel eller transport har lukreret godt på genåbningen. Knap 70 procent af virksomhederne inden for begge brancher opnåede sidste år resultatfremgang, mens næsten 80 procent af virksomhederne i begge brancher løftede deres egenkapital:

 

- Mens handelsvirksomhederne har nydt godt af danskernes store opsparinger, deres købekraft og deres lyst til at handle, har transportvirksomhederne haft gavn af genåbningen af de internationale markeder samt de stigende fragtrater. Og overskuddet derfra har store dele af begge brancher sandsynligvis brugt på at polstre egenkapitalen og dermed deres forretning. Om det så er nok til at kunne stå imod den krise, der lige nu har ramt dansk og europæisk økonomi, kan kun tiden vise, men det er i hvert fald et stærkt udgangspunkt, forklarer Martin Kudsk Rasmussen, som tilføjer, at de to brancher ikke vil gå ram forbi den kommende krise:

- Vi skal nok ikke forvente at se markante lønstigninger i de kommende år, og kombineret med stigende energipriser vil det sandsynligvis føre til et nedsat forbrug, og det vil ramme handlen. Også transportbranchen vil blive ramt af lavere aktivitet, ligesom fragtraterne begynder at normalisere sig, og det vil samlet set forventeligt medføre en lavere indtjening blandt transportvirksomhederne.

 

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk