Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

APM-havneselskab udvider i Asien

Søgeord:

27. januar 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

195 gange

Læses i øjeblikket af:

0

PTP i Malaysia håndterede sidste år over 11 mio. TEU.

 

Den malaysiske havn Port of Tanjung Pelepas (PTP), der er et joint venture mellem APM Terminals (30 procent) og MMC Group, vil i år investere over 150 mio. euro – over 1,1 mia. kr. - i udvidelse af kapaciteten.

 

Havnen satte en ny milepæl i sidste måned ved at blive den første containerterminal i Malaysia til at håndtere mere end 11 mio. TEU gennemløbsvolumen på et år som følge af en vækst på 14 procent i forhold til 2020.

 

- På et tidspunkt, hvor andre havne rundt om i verden stadig er ved at blive ramt af påvirkningen forårsaget af forskellige forretningsmæssige og operationelle problemer på grund af den igangværende Covid 19-pandemi, stigende fragtomkostninger, overbelastning af havne, fartøjsblokeringer, mangel på udstyr og mandskab og meget mere, har PTP vist stor modstandsdygtighed i at navigere gennem disse udfordringer, siger Datuk Seri Dr. Wee Ka Song, transportminister i Malaysia, ifølge en skriftlig meddelelse fra APM Terminals.

I en kommentar til væksten siger administrerende direktør i PTP, Marco Neelsen, ifølge APM Terminals:

 

- Havnen, som i øjeblikket har en kapacitet på 11,5 mio. TEU, vil vokse til 12,5 mio. TEU inden for de næste seks måneder. Vi modtager 18 nye kaj- og værftskraner, samt venter en løbende værftsudvidelse. Desuden planlægger vi at tilføje endnu en kaj tæt på kaj 1, som vi blandt andet vil bruge til at udvide vores fodaftryk for fragt til og fra Sumatra. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk