Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Autonome lastbiler testet på havnen i Hamborg

Søgeord:

5. juli 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

362 gange

Læses i øjeblikket af:

1

’TruckPilot’-projektet flytter containere på containerterminal.

 

Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) og den München-baserede truckproducent MAN Truck & Bus udvikler og tester selvkørende lastbiler til brug i hub-to-hub containertrafik som en del af projektet ’Hamburg TruckPilot’. I slutningen af maj blev der for første gang med succes gennemført øvelsestest med en selvkørende lastbil i regelmæssig trafik ved HHLA Container Terminal Altenwerder (CTA).

 

- Sådan føles fremtiden, siger Detlev Gosler, chauffør hos den Emden-baserede speditør Spedition Weets. Han kører regelmæssigt sin lastbil til HHLA’s Container Terminal Altenwerder i Hamburg Havn, men denne gang var intet, som det plejer. Prototypen på denne selvkørende lastbil styrer sig næsten autonomt over terminalen.

 

Målet med ’Hamburg TruckPilot’-forskningsprojektet er at udvikle automatiseringsløsninger til vejtransport. Specifikt fokuserer det på kundespecifik implementering og muligheden for at integrere selvkørende lastbiler i containerhåndteringsprocessen på CTA. Efter forberedende testfaser fandt praktiske testkørsler sted i slutningen af maj, hvor prototypebilen udstyret med elektroniske automatiseringssystemer kørte i løbet af regelmæssige logistiske operationer. Projektdeltagerne opsummerede det som en succes.

Som en del af de todages øvelsestests bibragte Spedition Weets 40 fods containere fra Weets Logistic Center i Soltau til Hamborg på vegne af VW Group Logistics. En lang række data til automatisk kørsel blev allerede indsamlet langs motorvej A7 på ruten til Hamborg. Weets-chaufføren flyttede til passagersædet ved check-in-porten ved indgangen til Terminal Altenwerder for at give plads til en uddannet MAN-sikkerhedschauffør. Han overvågede de autonome kørselsfunktioner og overtog rattet, hvis det var nødvendigt. Prototypetrucken accelererede forsigtigt alene, nærmede sig opbevaringsblokken med 25 km/t og manøvrerede containerchassiset bagud i den tildelte bane. Den automatiske returkørsel til kontrolporten fandt sted efter håndtering af containeren. Sikkerhedschaufføren behøvede ikke at gribe ind én gang.

- Vi er glade for at være en del af dette innovative forskningsprojekt og støtte udviklingen af fremtidige automatiserede løsninger, siger Jakob Weets, administrerende direktør for Spedition Weets.

 

- Autonom kørsel kommer. Loven om autonom kørsel, der for nylig blev vedtaget, bekræfter det. Hos HHLA ønsker vi at - og skal - forberede os tidligt på udsigten til, at autonome lastbiler afhenter eller leverer containere på vores terminaler, siger Till Schlumberger, projektchef hos HHLA. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com