Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Autonum transport i Hamborg

Søgeord:

19. oktober 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

274 gange

Læses i øjeblikket af:

0

MAN og HHLA gennemfører pilotprojekt med selvkørende lastbiler.

 

MAN Truck & Bus og Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) har med succes gennemført fællesprojektet Hamburg TruckPilot og dermed sat en milepæl inden for automatiseret containertransport. Autonom kørsel har potentiale til at gøre godstransport sikrere, mere effektiv og mere bæredygtig, lyder det fra selskaberne.

 

- Pilotprojekter som Hamburg TruckPilot beviser, at brugen af selvkørende lastbiler er teknologisk mulig og effektivt kan integreres i logistikprocesser. Autonom kørsel vil være en game changer i transport. I tæt samarbejde med kunder og partnere tester vi praktiske automatiseringsløsninger med det formål at gøre selvkørende lastbiler klar til serieproduktion fra 2030, siger Frederik Zohm, bestyrelsesmedlem hos MAN inden for forskning og udvikling, om projektresultaterne.

 

MAN Truck & Bus og Hamburger Hafen und Logistik AG gennemførte med succes projektet ”Hamburg TruckPilot” i sommeren 2021. Målet med det treårige projekt, som også var en del af det strategiske mobilitetspartnerskab mellem Hamburg og Volkswagen AG, omfattede blandt andet udvikling og praktisk test af en autonom lastbil i containerhåndteringen ved HHLA Container Terminal Altenwerder (CTA).

Under de praktiske ture fik logistikpartneren, Spedition Jakob Weets e.K. fra Emden, først transporteret 40-fods containere kørt af en chauffør på vegne af Volkswagen Group Logistics til CTA-terminalen i Hamburgs havn. Der kørte lastbilen autonomt over terminalområdet og kørte problemfrit i blandet trafik med andre trafikanter. Den kørte til sin destination i bloklagringsbanen og manøvrerede sig også baglæns med høj præcision ind i parkeringspositionen. Efter containerhåndtering var returrejsen til porten også autonom og ud over terminalområdet tog chaufføren af Jakob Weets e.K. vognmandsfirmaet igen fuld kommando.

 

HHLA’s administrerende direktør Angela Titzrath understreger, at samarbejdet med MAN er et vigtigt og nødvendigt skridt mod at forme godstransportens fremtid:

 

- Autonom kørsel kommer. Vi i HHLA forbereder os på dette. Logistik 4.0 tilbyder muligheder på global skala. For at bruge dem skal vi være åbne over for ændringer og vise mod til at ændre os. Autonom kørsel og Hamburg TruckPilot er gode eksempler på transformative processer, som vi aktivt ønsker at forme, siger hun. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk