Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Bedre plads til lastbiler langs E45

Søgeord:

11. november 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

379 gange

Læses i øjeblikket af:

0

32 nye parkeringspladser i Trekantområdet.

 

Når de mange lastbilchauffører er på farten i det jyske, får de nu nemmere ved at køre ind og få sig et tiltrængt hvil. På to rastepladser i Jylland har Vejdirektoratet anlagt i alt 32 nye parkeringspladser til lastbiler.

 

20 pladser er etableret på rasteplads Nørremark, der ligger i nordgående retning på E45 mellem Hedensted og Horsens, mens de resterende 12 pladser er anlagt på rasteplads Harte Nord, der ligger i vestgående retning på E20 vest for Kolding.

 

Ud over etablering af parkeringspladser til lastbiler, hvoraf et par af pladserne er til modulvogntog, er der også blevet flyttet lidt rundt på indretning af rastepladsen. Det betyder, at der nu er mere plads til bakkende personbiler og svingmanøvrer for lastbilerne.

Tre ud af ni rastepladser er nu blevet udvidet

Der er rift om parkeringspladserne til det stigende antal lastbiler, der færdes på de danske motorveje. Som en del af ”Infrastrukturplan 2035” er der derfor blevet udpeget ni rastepladser, hvor kapaciteten skal udvides med flere parkeringspladser til lastbiler og andre store køretøjer.

 

Første rasteplads stod klar tilbage i juni, hvor rasteplads Øster Løgum Vest fik 17 nye store parkeringspladser. Og nu har også rasteplads Nørremark og Harte Nord fået flere pladser til lastbilerne.

 

Arbejdet på Nørremark blev afsluttet i onsdags, mens de nye parkeringspladser på Harte Nord kan indvies om et par uger. Det milde vejr har betydet, at Vejdirektoratet kunne udlægge det sidste lag asfalt allerede i år, selvom det egentlig var planlagt til udførelse i foråret 2023.

Næste år kan lastbilchauffører se frem til flere parkeringspladser på yderligere to rastepladser i Jylland, to på Fyn og to på Sjælland.

 

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk