Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Bekymring trods eksportfremgang

Søgeord:

14. marts 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

333 gange

Læses i øjeblikket af:

0

DI: Eksportfremgang bliver bremset af modvind fra flere fronter.

 

Eksporten steg med 0,9 procent i januar. Det fremgår af nye tal fra Danmarks Statistik. Men trods eksportfremgangen i starten af 2022, ser DI anledning til bekymring om den nære fremtid.

 

Det skriver DI i en meddelelse til erhvervsorganisationens medlemmer.

 

- Eksporten er kommet fint fra start i 2022. Fremgangen i januar kommer i forlængelse af et utrolig flot eksportår i 2021. Eksportvirksomhederne har trodset corona og hentet flere ordrer hjem i en tid med høje smittetal og restriktioner, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI), der dog af flere årsager ser grund til bekymring om fremtiden.

 

- Udsigterne for de kommende måneder giver anledning til bekymringer. Efter Ruslands invasion af Ukraine er der kommet modvind fra flere fronter, og det vil svække eksporten, siger Allan Sørensen.

Prisstigninger og materialemangel

- Massiv mangel på materialer, voldsomme prisstigninger, usikkerhed, sanktioner og lavere vækst betyder, at eksporten vil bremse op her i foråret, siger Allan Sørensen.

 

Eksporten giver anledning til 875.000 arbejdspladser i Danmark.

 

- Beskæftigelsen som følge af eksport satte rekord sidste år. Antallet af eksportarbejdspladser kunne være endnu større hvis ikke der var så udbredt mangel på arbejdskraft, siger Allan Sørensen.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk